"Scoop"

Филм о новинарки која је "срушила" принца Ендруа

  • 09.04.2024. 19:21

Нови филм "Scoop" продукције Нетфликс описује кроз шта је све Сем Мекалистер морала да прође да би организовала интервју са војводом од Јорка, принцом Ендруом, који је у том тренутку поново под лупом јавности због блиског пријатељства са осуђеним педофилом Џефријем Епстином.

Биографски филм са Били Пајпер и Џилијан Андерсон у главним улогама, заснован је на књизи “Scoops: Behind the Scenes", серији мемоара које је написала Сем Мекалистер, и очекује се да ће бити један од најпопуларнијих Нетфликсових филмова у априлу.

Новинарка Емили Мејтлис је испитивала принца Ендруа о његовој вези са финансијером и озлоглашеним сексуалним преступником Џефријем Епстајном, који је умро у затвору раније те године.

Али филм посебно прати Мекалистер, и њен процес да обезбиједи интервју који ће на крају бити вишеструко награђен и који ће, још важније, натјерати принца Ендруа да се повуче из краљевских дужности.

Ко је Сем Мекалистер?

Сем Мекалистер је први пут започела своју каријеру као адвокат одбране након студија на Универзитету у Единбургу – била је прва особа у својој породици која је похађала универзитет.

Након што је напустила своју прву главну професију, напустила је суд и право и направила прве кораке у вијестима и медијима, да би на крају почела да ради за ББЦ.

Сем је самохрани родитељ и такође је радила као професионални говорник.

Сем Мекалистер се први пут придружила ББЦ 2003. године, када је радила као репортер и продуцент на ББЦ радију 4. Радила је на радио станици пет година прије него што је промијенила посао у организацији.

Године 2008. придружила се касноноћном програму о актуелним дешавањима Неwснигхт као продуценткиња, поставши 2011. године организаторка интервјуа са пуним радним временом.

Током свог рада као продуцент за "Newsnight", она је обезбиједила интервјуе између осталих и са Билом Клинтоном и Илоном Маском, али њено највеће достигнуће јесте интервју са принцом Ендруом који је обавила Емили Мејтлис.

“Сцооп” прича причу о томе кроз шта је морала да прође за годину дана да би успјела да обезбиједи интервју. Мекалистер је такође била консултант и извршни продуцент филма.

Напустила је ББЦ 2021.

Ко игра Сем Мекалистер?

Сем Мекалистер тумачи глумица Били Пајпер, док Џилијан Андерсон преузима улогу Емили Мејтлис. Принца Ендруа тумачи Руфус Сјуел.

Наводно је Пајпер толико личила на Мекалистер да је постало тешко разликовати их.

– Осјећала сам се као да је она неопјевани херој – рекла је Пајпер која је била фасцинирана овом причом.


Пратите нас и путем Вибера

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина