Film "Otac" dobio dvije nagrade u Berlinu

  • 29.02.2020. 14:18

Film “Otac“ Srdana Golubovića osvojio je dvije nagrade na 70. Berlinalu – nagradu publike u programu Panorama i priznanje ekumenskog žirija, saznaje Tanjug u direkciji Festa.

Nagrada ekumenskog žirija nezavisno je priznanje koje za cjelovečernja ostvarenja dodjeljuje šest članova delegiranih ispred Svjetskog katoličkog udruženja za komunikacije (SIGNIS).

Ovim priznanjem, koje se dodjeljuje i filmovima iz progama Panorama, od kako je ustanovljeno 1974. godine, nagrađivani su filmovi reditelja poput Rajnera Vernera Fasbindera, Vernera Hercoga, Andreja Tarkovskog...

Prošle godine ono je pripalo Terensu Maliku za “Skriveni život“, koji će biti prikazan na Festu.

Filmom “Otac“ otvoren je sinoć Fest.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.