"Kultura u prolazu"

"Flutete" nastupile u atrijumu Gradske uprave

  • 26.07.2018. 15:52

Kvartet flauta "Flutete" održao je danas koncert u atrijumu Gradske uprave, u okviru projekta Grada "Kultura u prolazu".

Različiti kulturni sadržaji priređuju se svakog četvrtka, od deset do 11 časova. Ovaj put, svi oni koji su došli u zgradu gradske administracije da obave neku uslugu mogli su da uživaju u zvucima klasične, filmske, džez i rege muzike u izvođenju banjalučkih "Fluteta".

Ovaj kvartet čine: Marija Pilipović, Nataša Vukojević, Deana Simić i Sunčica Lončar.

U ime "Fluteta" Sunčica Lončar izrazila je zadovoljstvo što su dobili poziv od Gradske uprave da nastupe u prostoru atrijuma.

"Svirali smo ono što je inače na našem repertoaru, koji je veoma raznolik. Za naredni period, očekuje nas nekoliko nastupa u Banjoj Luci, prvo povodom manifestacije Kočićev zbor, a onda i u nekom od otvorenih prostora Banskog dvora", kazala je ona.

Dodala je da krajem oktobra, planiraju da okupe sve falutiste iz Republike Srpske i šire, ako bude interesa, na manifestaciji "Dani flaute".

"Odlučile smo da uradimo i nešto po pitanju naše produkcije, pa će naša članica Marija Pilipović ove godine imati snimljen album kompozicija za solo flautu", zaključila je Sunčica Lončar.

Тагови: