Legenda domaćeg glumišta

Glumica Branka Veselinović proslavila 104. rođendan

  • Izvor: Agencije
  • 16.09.2022.16:40

U ime Grada Beograda, zamjenica gradonačelnika Vesna Vidović čestitala je 104. rođendan glumici Branki Veselinović, nekadašnjoj prvakinji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koja je postala najstarija Beograđanka i istovremeno najstarija glumica na svijetu.

Vidović je glumici poklonila rođendansku tortu i cvijeće, a Branka je delegaciju Grada Beograda dočekala riječima “Moji anđeli”, prisjećajući se duge karijere koju je imala i u našoj zemlji i u Americi.

Vidović je rekla da je ovo lični čin, ali i vid podrške Grada najstarijim sugrađanima, saopštio je Beoinfo.

– Posjeta Branki Veselinović i čestitka za 104. rođendan dio je sveobuhvatnijeg pristupa starijim sugrađanima. To je bio i biće naš manir i praksa da naizgled sitnim stvarima doprinosimo da se stari sugrađani osećaju bolje i da im pružimo podršku, rekla je Vidović.

Istovremeno, kako je poručila, Grad Beograd čini sve da poboljša položaj penzionera brojnim besplatnim programima koje organizuje za njih.

-A, za one koji poput Branke ne mogu da ih posjećuju, mi ćemo doći u njihov dom. Na taj način im pružamo podršku i jasno pokazujemo da nisu zaboravljeni, poručila je Vidović.

Veselinović je rekla da čovjek sebe ne treba da voli zbog sebe nego zbog drugih ljudi, zbog svih onih koje voli i s kojima se druži i istakla da joj je gest zamjenice gradonačelnika velika čast. “Dobro je pokazati emocije. Ovo su iznenađenja kada čovjek reaguje od srca”, rekla je Veselinović i navela da je kuću u Beogradskoj ulici zavještala Gradu Beogradu, to jest sve što ima poklanja društvu, uključujući i njene rukopise i slike.

Branka Veselinović je glumila u više od 100 predstava u pozorištu i više od 50 televizijskih serija i filmova i dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarni rad kao ambasadorka Unicefa.

Tagovi: