Хуса за АТВ: Улога Џеја била је емотивна и велика одговорност

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2024. 08:42

Хусеин Алијевић Хуса, глумац који је на филмском платну утјеловио пјевача Џеја у филму „Недеља“, рекао је за АТВ да му је ова улога била емотивна јер га је цијели пројекат вратио у тинејџерски период када је упознао славног пјевача.

Свакако да је ту било сјетних тренутака, каже Хуса, јер је прије само три године стајао на Џејевој сахрани.

„Касније нас је и Марина Туцаковић, коју сам јако добро познавао, напустила, исто у недјељу. Онда сам се нашао у пројекту који се зове 'Недеља', по њиховом највећем хиту. Али сам осјетио и велику одговорност према Џеју Рамадановском, али у исти мах и према самом себи, зато што ме дуго није било у јавности. Као човјек и умјетник знао сам да имам капацитета да још нешто донесем, у чему ће, на првом мјесту моји родитељи бити поносни, па и сви други људи, да мој дар буде препознат“, рекао је Алијевић у разговору за АТВ.

Он је открио да није ишао ни у музички ни у глумачку школу, и да је дар добио од Бога. Реакцијом људи, каже Хуса, који је и композитор, испало је да је добар глумац, те да је добро донио улогу. Због тога му је, истиче, јако драго.

„Ја бих рекао да је Џеј постао Џеј у моменту када је ријешио да спасе јагње. Због празника ће једно живо биће настрадати и улази у конфликт са оцем да спаси то јагње, ми добијамо праву душу Џеја Рамадановског. Ако говоримо о његовој каријери, његовом животу, о овом филму, мислим да је та душа прво на шта треба да обратимо пажњу“, навео је Алијевић.

Рекао је да је Џејев живот био јако богат и испуњен разноразним догађајима, али живот сваког од нас је јако опширан да би се приказао у једном филму.

„Ми приказујемо један дио који има апсолутно везе са истином. То што приказујемо у филму је далеко од комплетног његовог живота и у том периоду који ми приказујемо, од неке 1985. до 1991. године, обухватили смо најзначајније моменте“, рекао је Хуса.

Џеј је Хуси остао у сјећању као једна јако добра душа и позитивац, човјек који је увијек био ту да орасположи људе око себе.

„Колико год пута у животу да сам га срео, мислим да је увијек имао осмјех на лицу“, присјетио се Хуса.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм