Porodica ne da saglasnost

Ipak ništa od filma o Džordžu Majklu

  • Izvor: B92
  • 19.01.2023.09:53

Mogući biografski film o Džordžu Majklu neće dobiti blagoslov njegove porodice.

Nasljednici prava pokojnog pjevača grupe "Wham!" ove sedmice objavili su izjavu osuđujući projekat, dodajući da ga "neće podržati ni na koji način".

"Obavještavamo sve Džordžove obožavaoce i ljubitelje njegove muzike kako je objavljena vijest u kojoj stoji da je porodica Džordža Majkla odobrila takozvani ‘biografski film’ o njegovom životu. U ime Džordžove porodice i GME (George Michael Entertainment) želimo jasno da damo do znanja da u ovoj priči nema nikakve istine, ne znamo ništa o ovom projektu i nećemo ga podržati ni na koji način", navodi se u saopštenju, gdje se poziva na nedavni članak "Daily Maila" u kojem se tvrdi da je zvezda "White Lotusa" Teo Džejms glavni kandidat za ulogu Majkla.

"Daily Mail" je objavio da je biografski film, za koji se pričalo da će imati cijenu od 100 miliona dolara, odobrila Majklova zadužbina "poslije uspjeha biografskih filmova o Eltonu Džonu i Frediju Merkjuriju".

Dodali su da je "scenario u završnoj fazi" prema anonimnom izvoru, iako nisu imenovani ni članovi ekipe na projektu.

Iako se detalji o biografskom filmu o Majklu čine nesigurnim, karijeri pjevača je odata počast prošlogodišnjim dokumentarcem pod nazivom "George Michael Freedom Uncut".

Tragično je preminuo 2016. godine.