Nakon Libana

Još jedna država zabranila film “Barbie“

  • Извор: Анадолија
  • 10.08.2023. 09:31

Nadležne vlasti Kuvajta zabranile su prikazivanje filmova “Barbie“ i “Talk to Me“ koje smatraju neadekvatnim sa aspekta javnog morala i društvenih običaja u toj zemlji.

Novinska agencija KUNA javlja da je Lafi es-Sabii iz Ministarstva informisanja rekao da se filmovi “Barbie“ i “Talk to Me“ neće prikazivati u Kuvajtu.

Sabii je istakao da je je takva odluka donesena kako bi se zaštitili javni moral i društvena tradicija.

“Odbor za nadzor filmova traži da se uznemirujuće scene izbrišu prije nego što se dopusti prikazivanje filma. Kada film sadrži poruku koja nije u skladu s vrijednostima društva, zabranjeno je prikazivanje. Ovo se odnosi na svaki film koji ima sadržaj koji nije u skladu s vrijednostima i tradicijom našeg naroda“, poručio je Sabii.

I vlasti Libana su ranije saopštile da film “Barbie“ neće biti prikazivan u toj zemlji uz obrazloženje da krši moralne i vjerske vrijednosti i promoviše homoseksualnost.

Liban zabranio emitovanje Barbi u kinima, tvrde da promoviše homoseksualnost

Liban zabranio emitovanje Barbi u kinima, tvrde da promoviše homoseksualnost


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм