Peti nasatavak

Kompjuterski pomlađen Harison Ford u novom filmu Indiana Džons

  • Izvor: B92
  • 23.11.2022.08:43

U uvodnoj sceni petog nastavka Indiana Džonsa, smeštenoj u 1944. godini, glavni junak će se pojaviti kompjuterizovano pomlađen, a rezultatom je iznenađen i sam Harison Ford.

"Ovo je prvi put da vidim nešto ovakvo i da vjerujem u to što gledam. Malo je sablasno. Mislim da čak i ne želim da znam kako funkcioniše, ali funkcioniše", komentarisao je Harison Ford suočavanje licem u lice sa mlađim sobom.

Za pomlađivanje glavnog lika koristilo se nekoliko tehnika, uključujući softver koji je svježe snimljeni materijal doradio na temelju arhivskih snimaka mladog Harisona Forda.

"Nadam se da ćete samo pogledati i reći: 'O moj Bože, upravo su pronašli stare snimke, ovo je nešto što su snimili prije 40 godina", kaže producentkinja Ketlin Kenedi.

Reditelj Džejms Mangold želeo je u petom nastavku filma da zadrži jednaku energiju kao i njegovi prethodnici Stiven Spilberg i Džordž Lukas.

"Želio sam publici da omogućim eksploziju adrenalina", poručio je Mangold.

U bioskopima je sljedeće godine-

Film će zbog toga započeti u 1944. godini, u dvorcu prepunom nacista, a pre nego što se junak nađe u sadašnjosti, svratiće još u 1969. godinu, u vreme kada Amerikanci očajnički žele da prestignu Ruse u trci do Meseca.

"Na taj će način publika doživeti avanturistički duh tih ranih dana", objasnio je reditelj.

"Film je pun avanture, pun smijeha, pun pravih emocija", zaključio je Harison Ford.

Pored Harisona, u filmu, između ostalih, glume i Meds Mikelsen, Fibi Voler Bridž, Antonio Banderas i Šaja Labaf.


Tagovi: