Снимљен филм о Светом Сави

Милош Биковић и његов брат игуман остварили улоге у филму о Светом Сави

  • Извор: Телеграф
  • 01.02.2024. 12:20

Руски документарни филм ''Свети Сава: Руска боја на српској застави'' ауторке Анжелике Кареткине, представљен је у Руском дому у Београду, а у њему ће се наћи популарни српски глумац и продуцент Милош Биковић, као и његов рођени брат, свештеник Михаило Биковић.

Том приликом, игуман манастира Јовање, Милошев брат, угостио је водитељку са којом је причао о вези српске и православне цркве.

Иначе, Анжелика Кареткина, редитељ, новинар и водитељ на ТВ каналу "Спас", жели да сними филм и о светом цару Лазару, али није сигурна да ли би могла као руски држављанин да добије дозволу да крочи на територију Косова и Метохије.

"Схватила сам током снимања колико је снажан осећај Срба за Светог Саву, то је невјероватно велика љубав, одушевило ме како га дјеца у свим школама цртају, а такав доживљај ми не можемо дочарати у Русији. Сви у филму су јако лијепо говорили о Светом Сави", додала је.

Телеграф.рс

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.