Музеј у Паризу

"Мона Лиза" добија посебну просторију у Лувру

  • Извор: СРНА
  • 24.04.2024. 13:58

Француски Лувр могао би да премјести "Мона Лизу" у посебну подрумску просторију да би посјетиоци музеја добили више времена и мјеста да је виде.

"Мона Лиза" је најпознатије и најпосјећеније умјетничко дјело у свијету, а сваке године га види десетак милиона људи.

Њен загонетни осмијех обожавају љубитељи умјетности, а била је и на мети лопова, демонстраната који су је поливали супом, чак и мушкарца прерушеног у старицу у колицима који јој је бацио торту у лице.

Аудио-визуелни центар позива на догађај

Аудио-визуелни центар позива на догађај "Кроз објектив дебитанта!"

Слика Леонарда да Винчија ускоро ће бити премјештена да би се посјетиоцима дало више простора, пренио је "Јуроњуз".

Тренутно, посјетиоци Лувра имају у просјеку 50 секунди да се диве "Мона Лизи", која је изложена иза баријере и непробојног стакла у центру сале. Многи остану разочарани јер је галерија сувише мала, а вријеме за обилазак тако кратко.

Суочен са овим проблемом, директор париског музеја Лоренс де Карс сада предлаже да се Да Винчијево ремек-дјело стави у изолацију да би се искуство побољшало.

Мајкрософт представио АИ технологију са снимком Мона Лизе како репује

Мајкрософт представио АИ технологију са снимком Мона Лизе како репује

"Премјештање `Мона Лизе` у посебну просторију могло би да оконча разочарење јавности. Примање посјетилаца у садашњој просторији није одговарајуће и осјећамо да не радимо свој посао како треба", рекао је Де Карс.

Због ове иницијативе биће неопходно извршити реновирање музеја у вриједности од око 500 милиона евра, отворити нови улаз у палату Лувр и створити двије нове просторије у подруму испод квадратног дворишта комплекса.

Једна од подземних одаја служила би као мјесто за "Мона Лизу". 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм