Fanovi nisu oduševljeni

Nakon 11 sezona završena serija "Walking dead"

  • Извор: 24сата.хр
  • 22.11.2022. 08:44

Koliko je ludo to što sam imao osam godina kad sam gledao prvu epizodu 2010. godine, a sad imam 20. Ova serija je bila dio mog odrastanja otkad pamtim. Nedostajaće mi gledanje, to je sigurno, napisao je obožavalac serije 'Žiri mrtvaci' koja je završila ovih dana.

Imala je 11 sezona, a ova posljednja je bila podijeljena u tri dijela, svaki je imao osam epizoda. Ipak, nakon 12 godina i 177 epizoda došao je kraj. Kultna serija temeljena je na stripovima Roberta Kirkmana.

Posljednja epizoda popularne postapokaliptične horor serije emitovana je 20. novembra, a finale je bilo fokusirano na preostale preživjele, koji su bili predvođeni Derilom Diksonom, kojeg igra Norman Ridus (53) i Kerol Peletier, koju je utjelovila Melisa Mekbrajd (57). Bore se da prevladaju Komonveltom.

Serija je iznjedrila više spin-offova, uključujući Fear of the Walking Dead i Tales of the Walking Dead, a najavljen je i film.

"Ove zadnje epizode su bile najgore ikad. Sve je bilo požurivano, neki likovi su brzo 'otišli' i puno stvari nema uopšte smisla. A vi govorite o tome da ste ispisali istoriju? Da, možda kao najgori kraj u serijama ikad. Scenaristi se trebaju sramiti. Ne krivim glumce", pisao je ljutiti gledalac, a mnogi su isticali istu stvar.

"Bez Rika ovo nije dobro finale", naveo je.

Naravno, ima i onih koji nisu dopustili da im itko kaže išta loše protiv toliko voljene serije.

"I dalje mi je najdraža serija svih vremena. Finale je bilo sve što sam ikad želio. Hvala na svemu, The Walking Dead", rekao je jedan gledalac, prenosi "24sata.hr".

Тагови: