Уз помоћ Представништва Републике Српске

Неле Kарајлић представио своју трилогију "Солунска 28" у Бечу

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2023. 21:16

Писац и музичар Ненад Јанковић, јавности познатији као др Неле Kарајлић, представио је вечерас своју књижевну трилогију "Солунска 28" пред публиком у Бечу.

Разговор и дружење са познатим умјетником одржано је у сали Алберт Хол, а промоцију књижевног опуса Нелета Kарајлића у Бечу подржало је Представништво Републике Српске у Аустрији.

Познати писац и музичар је пред бечком публиком говорио о недавно објављеној и дуго очекиваној завршници трилогије "Солунска 28: О сексу, дроги и рокенролу", те о ранијим насловима из овог триптиха – "Солунска 28: О новцу и страстима" и "Солунска 28: О пријатељству и издаји".

Турбулентан живот Жарка Лаушевића: Од зенита популарности до затвора

Турбулентан живот Жарка Лаушевића: Од зенита популарности до затвора

Очекивано, интересовање за овај догађај је било велико, тако да је сала била испуњена до посљедњег мјеста.

Kарајлић је са многобројном публиком подијелио своје искуство у писању невјероватних прича које су обухваћене трилогијом, а у пријатељском разговору са посјетиоцима промоције популарни умјетник је говорио и о својој дугогодишњој успјешној и разноврсној каријери.

"Српска култура је историјски веома повезена са Бечом и главни град Аустрије је веома важно мјесто за промоцију онога што је савремена српска култура данас", рекао је Kарајлић.

Присутне је поздравио и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић који је изразио задовољство што српска културна сцена привлачи све више пажње у Бечу и остатку Аустрије.

Филиповић је најавио да ће сутра у бечкој Галерији "Штајнер" бити представљени радови четворо представника савремене београдске умјетничке и креативне сцене - Марка Kусмука, Вељка Ваљаревића, Саре Николић и Марка Лађушића.

Кустурица: Човјечанством данас влада дигитални свијет

Кустурица: Човјечанством данас влада дигитални свијет

"Сутра, у периоду од 19 до 22 часа, посјетиоци ће имати прилику да се детаљније упознају са опусом београдских умјетника, а о њиховом стваралаштву говориће директорица Галерије 'Сањај' Сања Бјелановић Јанковић", рекао је Филиповић.

Изложба под називом "Resonance Serbian Contemporary Echo" организује се у сарадњи са Галеријом "Сањај" из Србије, уз подршку Представништва Републике Српске у Аустрији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина