Позовимо 1411

Сара Ћирковић и Неле Карајлић подржали акцију "С љубављу храбрим срцима"

  • Извор: Агенције
  • 22.12.2023. 10:37

Репрезентативка Србије у боксу Сара Ћирковић позвала је људе доброг срца да се придруже хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" позивом на број 1411 и донирају 1 КМ за успостављање регистра матичних ћелија у Републици Српској.

Ћирковићева је напоменула да ће овај хуманитарни број бити отворен до 31. децембра.

"А ми, будимо људи и подржимо ову хуманитарну причу, јер некоме наше мало значи живот. Хајде да заједно побједимо у овој борби - с љубављу, храбрим срцима", поручила је Ћирковићева.

Акција

Акција "С љубављу храбрим срцима": Цеца, Лукас и Илић пјеваће у Бањалуци!

Писац и музичар Неле Карајлић позвао је грађане да се прикључе овој хуманитарној акцији, која се одржава под покровитељством предсједника Републике Српске.

"Драги моји, хајде да се сви прикључимо акцији `С љубављу храбрим срцима`. Довољно је да окренемо број 1411 и да некоме помогнемо. Ове године тема је успостављање регистра матичних ћелија", рекао је Карајлић.

Четрнаесто донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика биће одржано 28. децембра у Бањалуци с циљем прикупљања средстава за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија.

Завод за трансфузијску медицину Републике Српске исказао је потребу за успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија хематопоезе Републике Српске, односно, оснивање лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Објављен спот за акцију

Објављен спот за акцију "С љубављу храбрим срцима": Позовимо 1411

Оснивањем лабораторије при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, те успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија, грађанима Српске који су обољели од болести које угрожавају живот као што су леукемија, апластична анемија, имуне дефицијенције, урођени поремећаји метаболизма и друге, биће омогућено да се претраживањем база властитог и свјетског регистра пронађу несродни даваоци који би били подударни са примаоцем.

У оквиру акције до краја децембра биће активан и "М:тел" хуманитарни број 1411. Позивом на овај број донира се једна КМ.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена број: 571-010-00002700-15 код БПШ Бањалука и девизни рачун ИБАН БА:395710070400006774 /партија: 0070400000067/ отворен код БПШ Бањалука.

Немања Мајдов и Маја Татић подржали акцију

Немања Мајдов и Маја Татић подржали акцију "С љубављу храбрим срцима"

Претходно су ове донаторске вечери организоване 2010. године за дјецу обољелу од малигних болести, 2011. године за дјецу са посебним потребама и поремећајима у развоју, 2012. године за дјецу обољелу од дијабетеса мелитуса типа један.

За дјецу са аутизмом организовано је донаторско вече 2013. године, а за изградњу родитељске куће 2014. године, а 2015. године за дјецу са ријетким генетским обољењима, док је 2016. године донаторско вече било организовано за Центар за превенцију развојних тешкоћа "За мајку и дијете".

Донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" је 2017. године организовано за Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, 2018. године за дјецу са потешкоћама покрета, 2019. године за дјецу са потешкоћама у развоју за оснивање дневних центара у Требињу и Бањалуци.

За оснивање прве банке хуманог млијека донаторско вече је било организовано 2020. године, 2021. године за набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске, а прошле године за набавку савремених транспортних инкубатора за породилишта у Српској.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)