Објављен спот за акцију "С љубављу храбрим срцима": Позовимо 1411

  • Извор: АТВ
  • 21.12.2023. 11:50

Четрнаесто донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика биће одржано у Бањалуци 28. децембра, с циљем прикупљања средстава за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија.

ЈЗУ Завод за трансфузијску медицину Републике Српске, исказао је потребу за успостављањем Регистра добровољних давалаца матичних ћелија хематопоезе Републике Српске, односно, оснивање Лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Оснивањем Лабораторије при ЈЗУ Завод за трансфузијску медицину Републике Српске, те успостављањем Регистра добровољних давалаца матичних ћелија, грађанима Републике Српске који су обољели од болести које угрожавају живот као што су леукемија, апластична анемија, имуне дефицијенције, урођени поремећаји метаболизма и друге, биће омогућено да се претраживањем база властитог и свјетског регистра пронађу несродни даваоци који би били подударни са примаоцем. 

У оквиру акције, у периоду од 15. до 31. децембра 2023. године, биће активан и м:тел хуманитарни број 1411. Позивом на наведени хуманитарни број грађани ће бити у могућности да подрже акцију са 1 КМ и на тај начин дају свој допринос цјелокупној акцији.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена број: 571-010-00002700-15 код БПШ а.д. Бања Лука и девизни рачун IBAN BA:395710070400006774 (партија: 0070400000067) отворен код БПШ а.д. Бања Лука.

Објављен је и промотивни спот овогодишње хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“.

Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, рекао је јуче за АТВ да је важно да сви учествујемо у овој акцији, како би омогућили ХЛА типизацију у Републици Српској.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.