Пјевачица преминула у 69. години

Од ове болести је боловала Слађана Милошевић

  • 26.03.2024. 14:23

Пјевачица Слађана Милошевић преминула је у 69. години. Она је дуго водила борбу са ријетком аутоимуном болешћу.

Славна рокерка је прије неколико мјесеци лежала у болници, а тада је открила како је осјећа: 

- Од напуштања болнице и лијечења које је са краћим прекидима трајало двије године, моје здравље је и даље угрожено, али ако ништа друго осјећам се слободније сада када сам лишена лошег третмана. Не припадам људима који захтијевају више него што им припада, али у нашој земљи постоји видан проблем подјеле на пожељне и непожељне. Требало би да се учини доста напора у процесу урбанцида који је све присутнији, јер смо сви и грађани ове земље. За вријеме болничког лијечења осјећала сам велику мржњу особља због свог београдског поријекла. Нажалост, нисам једина која је искусила грубост, неетичност и недостатак емпатије. Изгледа да су етика и морал потпуно безначајни у медицинском образовном систему - изјавила је Слађана.

Ово је пјесма Слађане Милошевић која је све промијенила

Ово је пјесма Слађане Милошевић која је све промијенила


Симптоми ни метод лијечења ове болести, љекарима су још увијек непознати:

- Болест носи назив Сјогренов синдром (Шегренов синдром). Њена симптоматологија и начин лијечења и даље су непознати многим докторима. Често је своде на поједностављени имунолошки поремећај, а она је у ствари смртоносна. Нажалост, болест је веома тешка, са бројним имунолошким промјенама. Напада све тјелесне системе. Једино кинеска традиционална медицина може помоћи, јер од раних дана третира човјека као јединствену цјелину. У западној медицини једино психосоматика има такав приступ. Човјек је јединство тијела и психе и само тако се може лијечити - рекла је пјевачица, па открила због чега је на своју руку напустила болницу:

- Нисам могла да се извучем из замке болести. Није ми одговарало то што послије двије године није било никаквог помака у лијечењу и што сам се изнова враћала у болницу. Није ми одговарало ни опхођење већине особља, њихова незаинтересованост, површност и упорни сукоби, гдје се моје мишљење није уважавало мада сам сама психотерапеут практичар и бивши студент ветеринарске медицине. Није било ни добре воље, чак не знам ни имена љекара, осим њих двоје, јер се нису представили. Мој долазак у болницу био је пропраћен увредама - испричала је Слађана.

Преминула Слађана Милошевић

Преминула Слађана Милошевић


У тешким временима, брат јој је био највећи ослонац: 

- На свог брата и неколико пријатеља увијек сам могла рачунати. Лако се Фејсбук и Инстаграм тумаче као мреже са површним везама, осамљеност модерног човјека постаје чињеница. Ријетка су пријатељства. Психолошка истраживања кажу да данас људи просјечно имају једног или ниједног пријатеља, док су осамдесетих имали десетак. Људи рјеђе одлазе у цркву, разговори међу комшијама готово да су ишчезли. Претворили смо се у друштво с нарцисоидним поремећајем - рекла је тада Слађана, преноси Глориа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина