У 69. години

Преминула Слађана Милошевић

  • 26.03.2024. 13:35

Авангардна умјетница и пјевачица Александра Слађана Милошевић преминула је данас у 69. години, потврдила је ФоНету њена пријатељица Биљана Петровић.

Милошевић је умрла у Земунској болници, послије краће болести, а датум и вријеме сахране биће накнадно објављени.

Александра Слађана Милошевић рођена је у Београду 3. октобра 1955. године и сматрана је иконом новог таласа осамдесетих у Југославији.

Свој први соло наступ је имала на фестивалу "Студентско љето" у Маглају, 1974. године, гдје је освојила "Гран При".

На површину југословенске поп-рок сцене испливана је 1977. године са пјесмом "Ау, Ау" и исте године имала свој први већи наступ на Концерту код Хајдучке чесме, гдје је наступала прије Бијелог Дугмета.

Милошевић је почела да руши табуе, кад је издала пјесму под називом "Секси дама", која је била забрањена за емитовање на бројним радијским и телевизијским програмима.

Године 1979, промовисала је пјесму "Амстердам", а 1981. године наступила на избору за југословенског представника на Песми Евровизије у Београду и освојила осмо мјесто са композицијом "Рецепт за љубав".

Са Дадом Топићем је 1984. године снимила пјесму "Принцеза", која је преведена и на енглески језик, а  1989. године је отишла у Сједињене Државе, гдје је неко вријеме свирала са групом "Baby Sister".

Једно време је била брокер на берзи, а радила је и у маркетиншким агенцијама. У Београд се вратила 1995. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм