Neda Arnerić

Odlazak legendarne glumice: Borila se čitav život

  • 10.01.2020. 21:06

Preminula je legendarna Neda Arnerić. Nakon teških borbi sa zdravljem i depresijom nakon smrti supruga doktora Milorada Mešterovića, nakon čega je pokušala izvršiti i samoubistvo, preminula je u 67. godini života.

Smrt supruga teško je podnijela. Tada je kratko poručila novinarima - Tuga koju osećam je neopisiva - rekla je glumica.

Glumica je prošle godine pokušala da izvrši samoubistvo kada ju je sigurne smrti spasao brat.

Njen brat zabrinuto prijavio policiji da Neda ne odgovara na telefonske pozive.

Do stana su brzo došli policajci, vatrogasci i bravar. Vrata su bila zaključana i ključ u bravi sa unutrašnje strane.

Bravar i vatrogasci ušli su u stan i zatekli Nedu bez svijesti.

Davala je znake života, a pored nje su bili lijekovi. U srijedu naveče je hitno transportovana u bolnicu.

Podsećamo, Nedi ovo nije prva situacija gdje se bori da preživi. Prije tri godine, glumica je sa terase pala na limeni krov i imala teške povrede. I tada se spekulisalo da je glumica željela da naudi sebi.

Neda Arnerić je jedna od najpopularnijih srpskih glumica. Važila je za ljepoticu i seks simbol domaće kinematografije. Rođena je 15. jula 1953. godine u Knjaževcu.

Završila je dva razreda Devete beogradske gimnazije i sa 16 godina je upisala Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u klasi profesora Milenka Maričića. Međutim, nije završila Akademiju jer je zakon branio da studenti prve i druge godine snimaju filmove i predstave, a Nedi su stizale brojne ponude koje nije mogla da odbije. Njeni roditelji su insistirali da bude fakultetski obrazovana jer su se plašili da neće imati od čega da živi kada popularnost prođe. Zato je glumica zagrejala stolicu i 1980. godine je diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Govori italijanski, francuski, engleski i ruski jezik, a pokušava da savlada i nemački.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.