Zvornik

Održano književno veče sa Marijom Lazarević

  • Извор: СРНА
  • 12.04.2023. 22:57

U zvorničkom Domu omladine večeras je održano knjižnjevno veče sa Marijom Lazarević iz Loznice, koja je autor osam knjiga, od kojih su četiri zbirke pjesama, a objavila je i mnogobrojne naučne radove iz oblasti medicine i psihoterapije.

Lazarevićeva je rekla Srni da je objavila i knjigu "Psihološke igre političara", u kojoj je iz psihološkog ugla prikazala igre političara na lokalnom terenu.

Ona je dodala da je u ovoj knjizi koristeći elemente transakcione analize sažela političku scenu u priručnik koji može biti od koristi budućim političarima.

Ističući da je napisala i knjigu "Teške priče" koja je dobila treću nagradu na četvrtim Drinskim književnim susretima u Zvorniku, Lazarevićeva kaže da su u toj knjizi prikazani slučajevi teških pacijenata i njihovih teških završetaka, pošto se kao specijalista opšte medicine bavi ispitivanjem sumnjivih smrti.

Šta se dešava ako je žena duže vrijeme bez seksa?

Šta se dešava ako je žena duže vrijeme bez seksa?

Lazarevićeva je istakla da je i doktorand neuronauka, te da očekuje tokom ovog ljeta da odbrani doktorski rad iz te oblasti, kao i da je objavila naučnu monografiju o "Liječenju i terapiji simptoma autizma".

Ona je rekla da je objavila i zbirku pjesama "Manifest duše", ističući da se poezijom bavi od osnovne škole i da je za objavljene pjesme dobila više nagrada.

Naglašavajući da su njeni književni radovi vezani za emocije, Lazarevićeva je poručila čitaocima da upoznaju svoje emocije, a onima koji pišu pjesme da "puste dušu na slobodu i da pišu kako im duša diktira, jer je poezija sloboda duše".

Lazarevićeva je i autor projekta "Psihosocijalna podrška za talentovanu djecu" i ocjenjivač je zdravstvenih ustanova Srbije u okviru Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova od 2017. godine. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина