Trebinje

Književno veče sa Vladimirom Kecmanovićem, promovisan roman "Kad đavoli polete"

  • Извор: СРНА
  • 29.06.2023. 22:48

U Narodnoj biblioteci Trebinje večeras je priređeno književno veče pisca Vladimira Kecmanovića u okviru kojeg je promovisan i njegov novi roman "Kad đavoli polete".

Kecmanović je prije promocije rekao novinarima da je posao književnosti da suoči ljude sa novim pogledom na stvari i da ne mora nužno da razotkriva društvene tabue.

"Ovdje je riječ u pravom smislu o borbi protiv političke korektnosti koja je dovedena do idiotizma i koja će na Zapadu, odakle je i potekla, da dovede do eksplozije nezadovoljstva", rekao je Kecmanović.

On je dodao da je prvobitan impuls za ovu knjigu bila navala borbe koja je stigla iz Holivuda protiv heteroseksualnog zlostavljanja, dok se homoseksualno zlostavljanje prećuti.

"Posljednje remek-djelo" Gustava Klimta prodato je za rekordnih 108,4 miliona dolara

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić rekla je novinarima da Narodna biblioteka radi na tome da se građani Trebinja okupljaju oko dobre književne riječi i referentnih književnika.

"Sada je i ponuda koja nam dolazi takva. Ovo je jedina oblast u kojoj Gradska uprava više prilika daje za provjerena i velika imena", rekla je Skočajićeva i dodala da je Kecmanović jedan od najčitanijih pisaca trebinjske biblioteke, zbog čega je i odabran za promociju.

Kecmanović je objavio i romane "Sadržaj šupljine", "Poslednja šansa", "Feliks", "Top je bio vreo", "Sibir", "Kainov ožiljak", "Osama" i "Nemanjići".

Autor je i zbirki pripovjedaka "Zidovi koji se ruše" i "Kao u sobi sa ogledalima", kao i biografskoeseističkih knjiga "Das ist Princip" i "Dva krsta i jedna krv". Sa istoričarem Predragom Markovićem napisao je knjigu "Tito - pogovor".

U Muzeju Hercegovine otvorena izložba o heraldici srednjovjekovnih srpskih zemalja

U Muzeju Hercegovine otvorena izložba o heraldici srednjovjekovnih srpskih zemalja

Koscenarista je filmova "Neprijatelj" i "Top je bio vreo", koji se sniman po motivima njegovog romana.

Zajedno sa Draganom Bjelogrlićem, Dejanom Stojiljkovićem i Danicom Pajović pisao je scenario za srpsku seriju "Senke nad Balkanom". Kreator je i koscenarista igrane serije "Žigosani".

Vladimir Kecmanović dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za književni rad, a neke od njih su - "Ivo Andrić" za najbolju jugoslovensku kratku priču, "Branko Ćopić" za roman "Feliks", "Borislav Pekić" za sinopsis romana "Top je bio vreo" i brojnih drugih.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина