Нетфликс

Овај филм постао је један од најгледанијих свих времена

  • 19.01.2024. 19:42

Нови Нетфлиxов трилер о преживљавању, "Society of the Snow", постао је један од најгледанијих филмова свих времена на тој стриминг платформи, само недјељу дана након изласка.

Филм је адаптација истоимене књиге Пабла Виерција која описује трагичну авионску несрећу у Андима која се догодила 13. октобра 1972. године.

До несреће је дошло када су пилоти почели прерано да спуштају авион јер су били сигурни да су дошли на одредиште, иако је оно било удаљено још 60 или 70 километара.

Борба за опстанак

Пилоти нису били свјесни да се спуштају у срце Анда, а након што се авион забио у планину, преживјели су почели тешку и неизвјесну борбу за опстанак.

У авиону је било пет чланова посаде и 40 путника које су углавном чинили чланови уругвајског рагби тима, као и њихове породице и пријатељи.

Од њих 45, 33 је преживјело пад авиона, али је више од половине умрло у наредним данима због повреда и хладноће, као и због лавине која се једне ноћи догодила. Преживјели су морали да једу месо мртвих људи због недостатка хране.

Авион 571 летио је из Уругваја у Чиле и превозио је уругвајску мушку рагби екипу на утакмицу.

Преживјели путници су се морали држати ригорозних мјера како би остали живи, преноси 24седам.

Према извјештају "Digital Spyja","Society of the Snow" прикупио је 12 милиона сати гледања и 51 милион прегледа до 14. јануара. То је филм сврстало на десето мјесто на Нетфлиxовој листи десет најбољих филмова свих времена који нису на енглеском језику.

Тренутно најгледанији Нетфлиxов филм који није на енглеском језику је Тролл, са 178 милиона сати гледања и 103 милиона прегледа. Неки предвиђају да ће га "Society of the Snow" с временом престићи.

Филм има сјајних 90% на "Rotten Tomatoesu", док је на ИМДб-у оцијењен са 7.9.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.