Слажете ли се?

Ово је најстрашнији хорор свих времена, тврде научници

  • Извор: Кликс
  • 20.10.2023. 06:00

Научници су изабрали најстрашнији филм свих времена, а ради се о хорору "Синистер" из 2012. године с Итном Хоуком у главној улози.

Пројекат ''Сајенс оф скер'' (Science of Scare) од 2020. године бира најстрашнија филмска остварења, а овогодишње издање је унапријеђено како би добили још детаљније резултате.

Одабрано је 250 љубитеља филма да гледају низ хорора на енглеском језику док су опремљени мониторима откуцаја срца, а затим су се резултати анализирали како би се утврдило који су филмови изазвали највеће скокове откуцаја срца.

Ове године умјесто само откуцаја срца, нови систем бодовања комбиновао је откуцаје срца (мјерено у откуцајима у минути БПМ) и варијансу откуцаја срца (мјерено у милисекундама). Два резултата се затим комбинују да би се створио резултат ''Сајенс оф скер''

Филм "Синистер" из 2012. са Итном Хоуком проглашен је најстрашнијим икад.


"Писац о истинитим злочинима Елисон Освалд (Хоук) није имао бестселер више од 10 година и постаје све очајнији за хитом. Kада открије постојање филма који приказује смрт једне породице, заклиње се да ће ријешити мистерију. Сели своју породицу у дом жртава и креће на посао.

Међутим, када стари филмски снимци и други трагови упућују на присуство натприродне силе, Еллисон сазнаје да живот у кући може бити фаталан", наводи се у синопсису.

Према резултатима пројекта ''Сајенс оф скер'', "Синистер" је имао укупни резултат застрашивања од 96/100 с највећим забиљеженим скоком откуцаја срца који је достигао 131 откуцаја у минути, што је више него двоструко више од просјечног откуцаја срца у мировању (64). На другом мјесту био је филм "Хост" из 2020., а на трећем је био "Скинамиринк".

Четвртопласирани филм "Инсидијс" имао је и најстрашнију сцену премда није прецизирано о којој се радило.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: