Прљаво казалиште

Пјесма 'Ту ноћ кад си се удавала' крије болну причу

  • Извор: Нова.рс
  • 21.01.2024. 17:24

Неке од најљепших балада и пjесама великих музичких Екс Ју звијезда, сигурно су међу онима које најчешће слушате у сатима носталгије и сјећања на неке давне прошле дане и несрећне љубави.

Једна од њих је и пјесма Прљавог казалишта "Ту ноћ кад си се удавала".

Али, оно што је вјероватно свима вама који патите уз поменуте пјесме мало познато да су истините тешке љубавне приче те које су подстакле ауторе текстова да сву своју емоцију преточе у стихове.

Баш као што пјесма каже "постоје неки други свјетови", тако постоје и неке друге приче о томе шта се крије иза једног од највећих хитова Прљавог казалишта.


Српски возач нестао у Шведској, породица и пријатељи очајни

Српски возач нестао у Шведској, породица и пријатељи очајни

У свим верзијама пак главну улогу има члан бенда Јасенко Хоура и његова бивша дјевојка, која му је обећала да ће га чекати на повратку из војске.

По његовом повратку сазнао је да имају заказану свирку за вјенчање за које се испоставило да је управо вјенчање његове дјевојке, додуше у том тренутку бивше, пише "Нова".

По овом догађају снимљен је и филм у хрватској продукцији.

Иста прича са мало другачијим и трагичнијим крајем нашла се као друга верзија "те ноћи кад се удавала“, јер се према појединим наводима дјевојка убила у тренутку када је видјела свог бившег момка.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: