Brčko

Počela 10. Revija ruskog filma

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2021. 21:45

U Brčkom je večeras počela 10. Revija ruskog filma koju je otvorio film "Luka Krimski" o ruskom teologu, hirurgu, duhovniku i književniku, arhiepiskopu Luki Simferopoljskom.

Sutra naveče na programu je film "Kalašnjikov", a u srijedu, 6. oktobra, film "Černobilj".

U četvrtak, 7. oktobra, biće prikazano ostvarenje "Ržev", dok su petak i subota, 8. i 9. oktobar, rezervisani za filmove "Bratstvo" i "T-34".

Sve projekcije su u Domu kulture sa početkom u 19.00 časova, a ulaz je besplatan.

Koordinator Svetosavske omladinske zajednice (SOZ) u Brčkom Kristijan Đokić rekao je novinarima da revija prošle godine nije održana zbog pandemije virusa korona, te da je i ovu, kao i sve prethodne, SOZ organizovao u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH.

"Istakao bih film `Luka Krimski` koji govori o čovjeku koji je objedinio vjeru i medicinu. On je bio sveštenik hirurg koji je čitao molitve prije operacije, iscrtavao je krst na tijelu pacijenta, pa tek onda ga operisao. Svjedočanstva govore da su mnogi progledali, prohodali i izliječeni od različitih bolesti. Međutim, dosta tih stvari je tadašnji režim zataškavao", naveo je Đokić.

Član Upravnog odbora SOZ-a u Brčkom Milana Đojić istakla je da je cilj organizovanja revije promocija ruske kinematografije i kulture, te dodala da na ovogodišnjoj dominira ratna tematika.


Тагови: