Шпански пјевач

Припрема се снимање серије о Хулиу Иглесиасу

  • Извор: Б92
  • 13.02.2024. 12:29

Хулио Иглесиас и Нетфликс постигли су договор о серији која ће приказати живот шпанског пјевача.

Иглесиас ће учествовати у самом процесу снимања, први пут у каријери, и обећава да ће “подијелити све о свом животу и невјероватној музичкој каријери”, наводе у саопштењу за штампу.

Серија, која је тренутно у процесу реализације, испричаће причу о томе како је Хулио Иглесиас постао први умјетник који није говорио енглески, а успио је да освоји америчко и азијско тржиште.

"Кроз више од 55 година каријере, Хулио Иглесиас је снимао и пјевао на 12 језика, повезујући обожаваоце широм свијета и постао је први свјетски познат шпански пјевач чије се пјесме пјевају широм планете", додаје се у саопштењу.

Иглесиас је рекао да жели да учествује у креирању “сопствене истине”.

"Послије много нагађања, књига и документараца са којима нисам имао никакву везу, први пут сам одлучио да испричам истину о мом животу и то универзалној компанији попут Нетфликса. Писмо шефице Нетфликса ме је убиједило да је то идеална компанија за развој овог пројекта. Желим да се захвалим људима широм свијета који су подржавали моју каријеру", рекао је Иглесиас.

Иглесиас није започео каријеру као пјевач, већ је почео у омладинским редовима Реал Мадрида прије него што га је несрећа спријечила да настави са фудбалом. Окренуо се музици и постао један од најпопуларнијих извођача у историји музике.

Као глобална суперзвијезда, Иглесиас је снимао пјесме на највише језика на свијету и био је слављен као најпопуларнији страни умјетник у Кини, Бразилу, Француској, Италији и другим земљама.

Он је 2019. године добио награду за животно дјело на додјели Греми награда.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: