Banjaluka

Promocija romana Velibora Šipovca večeras u Banskom dvoru

  • Извор: РТРС
  • 07.07.2021. 11:08

U Vijećnici Banskog dvora u Banjaluci večeras u 19 časova održaće se promocija romana "Progon" autora Velibora Šipovca iz Trebinja.

Radnja romana odvija se u različitim vremenskim periodima i tiče se progona hrišćana i Crkve kroz vijekove, od Hrista do danas.

Prvi dio romana veže se za rimski period i vladavinu cara Decija Trajana, u čije vrijeme su bili surovi progoni hrišćana. Drugi dio je o poslijekosovskom periodu, treći dio o periodu poslije Drugog svjetskog rata, a četvrti dio je, ukratko, sadašnje vrijeme sa obilježjima dolaska posljednjih vremena.

Svi dijelovi romana osim prvog vezani su za srpsko podneblje.

Na promociji će osim autora govoriti sveštenik Aleksandar Pavičar i istoričar Željko Vujadinović.

Knjiga je autorov šesnaesti naslov. Njegov književni opis sadrži romane, zbirke poezije i monografije. Pojedini naslovi su doživjeli i više izdanja.

Velibor Šipovac je član Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije, dobitnik mnogih priznanja, a radovi su mu objavljivani u zbornicima, časopisima i internet portalima. Poezija mu je prevođena na ruski jezik, a o knjigama su pisali i govorili istaknuti književnici i akademici.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок