Приједор

Промовисан романа "Кад ђаволи полете"

  • Извор: СРНА
  • 27.09.2023. 02:06

Приједорским љубитељима писане ријечи синоћ је у Градској читаоници представљен нови роман Владимира Кецмановића под називом "Кад ђаволи полете", који је, како је појаснио, метафора за глобално насиље данашњице.

"То насиље можда није веће него што је било раније, али је сигурно пропраћено далеко вишим нивоом хипокризије него игдје, а лажи нам се намећу, што преко таблоида што преко друштвених мрежа, синхронизованом акцијом", рекао је Кецмановић.

Директор Народне библиотеке "Ћирило и Методије" Гордана Вила рекла је да је промоција организована када ова установа званично обиљежава 60 година од оснивања под окриљем локалне заједнице, иако је и раније постојала у другим организационим облицима попут читаоница и слично.

У судару два авиона петоро мртвих, међу њима и дијете

У судару два авиона петоро мртвих, међу њима и дијете

"Вечерашња промоција је круна обиљежавања овог јубилеја. Од почетка године имали смо више од 30 књижевних промоција, изложби и радионица и програме за све генерације и тако ће бити до краја године", појаснила је Вила.

Вршилац дужности начелника градског Одјељења за културу, међународну сарадњу, спорт и невладине организације Александар Миљешић изјавио је да је за град значајно да једна од установа културе обиљежава тако важан јубилеј.

Бајден се оклизнуо док је излазио из авиона

Бајден се оклизнуо док је излазио из авиона

"Помоћ у раду ове институције биће настављена и убудуће, посебно у рјешавању проблема простора за још квалитетнији рад са читаоцима и организацију манифестација", рекао је Миљешић.

Народна библиотека "Ћирило и Методије" располаже књижним фондом од око 60.000 књига и имао око 2.000 читалаца.

Пратите нас и путем Вибера