ATV

Zbirka poezije

Promovisana knjiga "Volim te više, svake minute"

  • Izvor: SRNA
  • 11.04.2023. 22:55

Zbirka poezije "Volim te više, svake minute", autora Zorana Grumića iz Prnjavora, inspirisana pjesmom Laze Kostića "Santa Marija dela Salute", promovisana je večeras u Šamcu.

Grumić, koji je i član Srpskog književnog kluba "Talas" iz Prnjavora, rekao je da je ova zbirka nastala prošle godine na književnom susretu u Somboru.

- Knjiga je podijeljena u tri dijela. Prvi dio je "Volim te više, svake minute". Drugi "Soneti ljubi pjesnika" i glose koji me podsjeća na jedan broj pjesnika, mojih savremenika koji se takođe bave ljubavnom tematikom - kaže Grumić napominjući da su mu recenzenti bili istaknuti književnik iz Beograda Јovan Bundalo i profesor doktor Duško Ž. Popović iz Prnjavora.

Predsjednik Književnog kluba "Savovanje" Miladin Stojanović rekao je Srni da se pripremaju za književno veče koje će biti održano naredne sedmice u čast Dana opštine Šamac koji se obilježava 18. aprila, a da će u septembru obilježiti 47 godina postojanja i rada ovog kluba.

Večerašnjoj promociji u Centru za kulturu prisustvovala je i Јadranka Đukić, potpredsjednik Skupštine Šamca koja je, pozdravljajući prisutne, podsjetila da opština podržava rad Književnnog kluba "Savovanje" i pomaže u skladu sa svojim mogućnostima, što će činiti i dalje.

Izdavač knjige je Klub pisaca "Vukovo pero" iz Loznice, a knjiga je izdata u tiražu od 300 primjeraka.

Tagovi: