Počela Kustina zimska bajka 

Slavko Štimac otvorio 12. "Kustendorf" 

  • 11.01.2019. 22:56

Dvanaesti Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ svečano je večeras u Drvengradu otvorio glumac Slavko Štimac, kojem je Emir Kusturica uručio nagradu za buduće filmove.

U prisustvu velikog broja mladih i afirmisanih umjetnika, takmičara i gostiju, brojnih novinara, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i osnivač festivala reditelj Emir Kusturica najavili su još jednu umjetničku čaroliju na Mećavniku.

Poslije ceremonije uslijedila je projekcija Kusturičinog filma „Pepe, jedan uzvišeni život“, dokumentarac posvećen Hozeu Muhiki.

Mećavnik će i ovog januara ugostiti velika imena svjetske kinematografije kao što su Met Dilon, Serđi Lopez, Marčelo Fonte, Adrijano Tardiolo i Luka Čikovani, reditelji David Oelhofen, Adilhan Jeržanov, Damijano i Fabio Dinoćenco, kao i producent Andrea Gambeta.

Narednih dana očekuje se veliki broj radionica na kojima će mladi umjetnici imati prilike da razgovaraju sa velikanima svjetskog filma, a u takmičarskom programu naći će se 21 ostvarenje koje će se nadmetati za nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje.

Takmičare će ocjenjivati međunarodni žiri u kojem su glumica Stana Katić, Slobodan Despot, izdavač i pisac srpskog porijekla koji piše na francuskom jeziku, i Tankred Ramon, francuski režiser dokumentarnih filmova i producent audiovizuelnih sadržaja.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм