Sarajevo

SPKD "Prosvjeta": Održan 10. Božićni koncert

  • 05.01.2020. 08:52

U Narodnom pozorištu u Sarajevu sinoć je održan 10. Božićni koncert koji je organizovalo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" Sarajevo.

Koncert je otvorio renomirani hor Srpskog pjevačkog društva "Vila" iz Prijedora, Mokranjčevim Božićnim troparom "Roždestvo tvoje".

Tokom koncerta izvedene su kompozicije "Marijo slavna", "Božić, Božić" i "Anđeli pjevaju" nepoznatih autora, a u aranžmanima Dušana Pokrajčića, "Bogorodice djevo" Sergeja Vasiljeviča Rahmanjinova, te "Tijelo Hristovo" Miodraga Govedarice.

U proteklih deset godina gosti SPKD "Prosvjeta" Sarajevo bili su članovi devet vrhunskih horova, 14 grupa i više od 30 solista i pojedinaca, odnosno skoro 500 umjetnika i izvođača koji su postali dio ove tradicije.

Nakon koncerta upriličen je božićni koktel. 

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм