Izborna skupština Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva

Sanja Bjelica izabrana za novu predsjednicu SPKD "Prosvjeta" Gradski odbor Mostar

  • Извор: АТВ
  • 02.10.2021. 11:01

Na izbornoj skupštini Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ''Prosvjeta'' Gradski odbor Mostar za predsjednika Društva izabrana je dosadašnja potpredsjednica, novinarka Sanja Bjelica Šagovnović, a za potpredsjednika iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović.

Bjelica Šagovnović naglasila je da će SPKD ''Prosvjeta'' Gradski odbor Mostar i u narednom periodu nastaviti da ispunjava svoju osnovnu misiju - da radi na očuvanju kulture i identiteta srpskog naroda,  na obrazovanju i jačanju srpske zajednice u Mostaru na svim poljima na kojima ''Prosvjeta'' može dati doprinos, ali i na pozitivnim inicijatima i procesima u Gradu Mostaru koje će rezultovati da Mostar bude istinski multietnički grad kulture. 

''U proteklom mandatu SPKD ''Prosvjeta'' GO Mostar uradila je velike stvari, kojima se možemo ponositi. Zajedno sa SPKDU ''Gusle'' i Srpskom pravoslavnom crkvom, ''Prosvjeta'' je nosila sve najvažnije kulturne i obrazovne aktivnosti srpskog naroda u Mostaru, a nastojaćemo da tako bude i ubuduće, te da budemo prepoznatljivi po dobrim i lijepim stvarima. Trudićemo se da damo doprinos da kulturna scena našeg grada bude što bogatija i kvalitetnija i da kroz kulturu širimo i jačamo saradnju među društvima, institucijama i građanima'', kazala je Bjelica Šagovnović. 

Ona je dodala da će ''Prosvjeta'' nastaviti jačati i unaprjeđivati svoje najvažnije projekte među kojima su: ''Šantićeve večeri poezije'', ''Svetosavska besjeda'', ''Božićni koncert'', te ''Prosvjetina škola srpskog jezika, istorije i kulture'' i Prosvjetina stipendija ''Vladimir Ćorović''. 

''Prosvjeta će nastojati da pokrene i inicijative vezane za poboljšanja u sistemu obrazovanja, te ravnopravnosti svih učenika, kao i inicijative kada su u pitanju imena ulica u Mostaru i mnoge druge'', navela je Bjelica Šagovnović.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.