Preporučujemo

„Sumnjiva lica“ na ATV-u: Sitkom inspirisan Nušićevim likovima

  • 01.08.2018.15:04

„Sumnjiva lica“, serija u produkciji RTS-a i kuće „Film deluks“, spremna je za sud gledalaca Alternativne televizije. Polusatne epizode inspirisane najznačajnijim Nušićevim djelima biće emitovane na programu ATV-a od 6. avgusta, svakim danom od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 20:30 časova.

Radi se zapravo o savremenoj priči inspirisanoj Nušićevim genijalnim djelima, ali za razliku od komedija nastalih prije više od pola vijeka, ovo savremeno televizijsko viđenje stvarnosti nudi više satire i gorkih osmijeha nego veselja i radosti.

Serija počinje slobodnijom adaptacijom Nušićeve komedije "Dr." Slijede epizode inspirisane motivima iz Nušićevih komedija "Mister dolar", "Sumnjivo lice", "Narodni poslanik" i jednočinke "Vlast". Priča se vrti oko mladog "doktora filosofije" Milorada Cvijovića (Nikola Rakočević) i njegovh ambicioznih roditelja (Boris Isaković i Jasna Đuričić) koji se bez imalo skrupula bore za budućnost sina, iako se on žestoko suprotstavlja. Roditeljska želja i nastojanja da njihov lijeni, nezainteresovani i razmaženi sin, postane “neko i nešto” u savremenoj Srbiji, zapravo je siže serije koji je većim dijelom preuzet iz Nušićeve komedije DR.

Lik iz komedije Dr, Milorad Cvijović, vješto vodi gledaoce kroz sve epizode, preuzimajući junake iz drugih drama, a ne mijenjajući svoj identitet. Njegova koleginica Tamara Krcunović  igra Kler, Francuskinju koja dolazi u porodicu Cvijović i pravi pometnju.

Ideju za seriju potpisuje Dušan Milić.

„Nušić naravno nije smiješan uvijek. Kod njega mnogo više ima sjete i tragike nego smijeha. Smijeh se pojavljuje samo na određenim mjestima i tada udara najdublje. Tako da mislim da će i ova naša serija koja je u stvari jedan osavremenjeni Nušić da to pokaže današnjim gledaocima“, rekao je reditelj Milić.

Milić  režirao je prvih 12 epizoda po komediji DR, dok su ostale epizode po Nušićevim komedijama Mister dolar, Sumnjivo lice, Narodni poslanik i Vlast režirali reditelji Milan Konjević, Darko Lungulov, kao i dvojica talentovanih debitanata, reditelji Goran Stanković i Vladimir Tagić. Serija je okupila više od 150 vrsnih glumaca svih genaracija, među kojima su Nikola Rakočević, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Srđan Miletić, Andrija Kuzmanović, Jelena Trkulja, Branka Katić, Miloš Biković, Mirjana Karanović, Jovana Stoiljković, Branislav Lečić, Anđelika Simić, Vlasta Velisavljević, Tamara Krcunović, Toma Kuruzović, Boris Milivojević, Gordan Kičić, Slobodan Boda Ninković, Bojan Đirović, Božidar Stošić, Branislav Tomašević, Mladen Sovilj, Jovana Gavrilović, Jelena Đokić i mnogi drugi.

U prvoj epizodi serije, u ponedjeljak 6.8.2018. na ATV-u, glava porodice Cvijović kupuje doktorsko zvanje sinu Miloradu. Imućna porodica Cvijović, nošena duhom današnjeg vremena, vodi se filozofijom "sve je moguće kupiti" - čast, poštenje, savjest, doktorsku diplomu. Davno stvoreni Nušićevi likovi danas su, čini se, življi nego ikad.