"То је велика част"

Теја Дора сумирала утиске након побједе на "Песми за Евровизију"

  • 04.03.2024. 14:44

Пјевачица Теја Дора представљаће Србију са пјесмом "Рамонда" на овогодишњој Евровизији у Шведској.

Она је сада, два дана касније, сумирала утиске о побједи на "Песми за Евровизију", одржаној у суботу, 2. марта.

"Нису се сви утисци слегли, али баш била сам у шоку и збуњена кад се све то десило. Осјећам се прелијепо, то је велика част да представљам Србију са пјесмом "Рамонда" на Евросонгу. Мало сам уморна, и даље помислим да треба да идем на пробу, имали смо их пуно, али све се то исплатило. Сви учесници су били феноменални, толико смо се лијепо слагали, драго ми је што је фестивал тако феноменално испао", рекла је Теја Дора гостујући у јутарњем програму РТС-а, гдје је испричала и откуд умјетничко име Теја Дора.

"Када сам студирала на Беркли колеџу у Америци, људима тамо је било тешко да изговоре Теа, сви су ме звали Теја, а онда је Теодора било Тејадора. Тако је дошло до тог надимка, ја сам га послије раздвојила да буде Теја Дора и ето тако... Спонтано се десило", прича пјевачица.

Она је објаснила и како јој се јавила жеља да се пријави на "Песми за Евровизију".

"Искрено, много људи ми је писало када је изашла моја пјесма "Џанум", фанови су правили видее, тиктокове... Писали су ми да се пријавим баш са том пјесмом, вјероватно нису знали да не можеш да се пријавиш са пјесмом која је већ изашла. Ја сам размишљлала о томе, нисам била сигурна, али нисам радила на некој новој пјесми, бар по мом мишљењу која би била добра за такмичење... Када се десила мелодија за пјесму "Рамонда" била ми је магична! Када је дошло вријеме да се напише текст, знала сам да је та пјесма за фестивал", каже она.

Теја Дора је подијелила и неке успомене из дјетињства, а испричала је и када је чула за цвијет рамонда.

"Моја мама је бивши новинар и причала је да смо биле на Ртњу гдје расту рамонде, са њом сам ишла на путовања кад је радила репортаже... То ми је скоро поменула, ја сам то и заборавила. Прије двије године сам била у Паризу и причала сам са њеном пријатељицом Биљом о занимљивим стварима... Она ми је причала о историји и рамонди, то ме је јако инспирисало... Сада могу да видим колико су се људи повезали и колико сам текст пјесме и симбол рамонде буди у људима нека дубока осјећања. Људи се осјећају јако лијепо док слушају пјесму, неки ми пишу да им је то амајлија, и то је стварно прелијепо".

Теодорини родитељи су се аматерски бавили музиком, док она свира клавир, студирала је на Берклију, пјевала пратеће вокале за пјеваче награђене Гремијем.

"Имала сам феноменално искуство на колеџу. Пјевала сам пратеће вокале за Саиду Герет, трибјут концерт Квинси Џонсу, велико искуство, поносна сам на цијели тај период", испричала је пјевачица и обећала спектакл у Малмеу на сцени Евровизије.

"Узбуђена сам, једва чекам да кренемо са припремама. Имам прелијепе идеје као да наступ претворимо у спектакл. Желим да Србију представимо у најљепшем могућем свјетлу", рекла је побједница ПЗЕ и за крај истакла колико су се све колеге такмичари међусобно подржавали.

"Подржавали смо једни друге кроз све пробе, дописивали смо се, савјетовали, шта ће ко да носи... Ма феноменална атмосфера. Највише проба је било са људима из полуфинала, сви смо се дружили, прелијепо је било. Поруке које сам добила од њих, сви су феноменални и сви смо честитали једни другима", рекла је Теја Дора и осврнула се на коментаре на друштвеним мрежама рекавши да јој је све то супер и да су коментари позитивни, као и да јој је драго да се људима свиђа њена пјесма и читав наступ.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.