Get EXITed

Veliki "Exitov" događaj u septembru u Sjevernoj Makedoniji

  • Извор: СРНА
  • 10.03.2023. 22:51

Drugo izdanje "Get EXITed" događaja biće održano 7. septembra u Strumici, gdje će premijerno nastupiti muzičarka Ana Đurić Konstrakta, a ubrzo će biti poznate i ostale internacionalne i regionalne muzičke zvijezde, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Osnivač i direktor "Exitove" festivalske grupacije Dušan Kovačević rekao je da je prošlogodišnje izdanje prevazišlo sva očekivanja, da za vrijeme događaja nije bilo slobodnog smještaja u okolini Strumice, a turisti su došli iz cijelog regiona.

"Od prvog `Exita`, gosti iz Sjeverne Makedonije bili su među najbrojnijim i posebno nam je zadovoljstvo da je `Exit`, nakon cijelog regiona, konačno stigao i u Sjevernu Makedoniju sa svojim festivalom", rekao je Kovačević na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

On je naglasio da je "Exit" prošle godine organizovao čak 26 događaja u 10 zemalja, te da je "Exit", nakon IT sektora, najveći izvoznik domaće kreativne industrije.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da je Novi Sad u regionu i šire prepoznat kao izvoznik kreativnih industrija i rasadnik festivalsko-muzičkog turizma.

"Ponosan sam na to što je `Exit` ponikao upravo iz našeg grada prije više od dvije decenije, a zajednička želja nam je da se on dalje razvija. Organizatorima festivala želim još mnogo uspjeha i kvalitetnih projekata, a Konstrakti, kao i drugim izvođačima, da 7. septembra nadmaše očekivanja i ostvare još više od prošlogodišnjih 20.000 posjeta", rekao je Đurić.

Čelnik opštine Strumica Kostadin Kostadinov rekao je da će se stanovnici Strumice i ove godine potruditi da se "Get EXITed" u Velikom parku nadaleko čuje i da ponovo bude grandiozan.

"Inspirisani kulturnom razmenom i realizacijom prvog `Get EXITed` izdanja, dogovorili smo se da započnemo proces bratimljenja Novog Sada i Strumice", poručio je Kostadinov.

Muzičarka Ana Đurić Konstrakta rekla je da se raduje ako će i ona, uz pomoć "Exita" uspjeti da doprinese kulturološkom povezivanju.

"Mislim da je to već dovoljan učinak, a radujemo se i makedonskoj publici, koja je stroga, ne može kod njih sve da prođe, treba da učinimo napor da bismo ih pridobili", poručila je Konstrakta.

Ulaz na ovaj događaj u strumičkom Velikom parku biće slobodan. 

Тагови: