Oglasili se saopštenjem

"Zabranjeno pušenje" tuži Neleta Karajlića

  • Извор: Агенције
  • 19.05.2023. 14:31

"Zabranjeno pušenje" saopštilo je danas da je njihov vođa Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, zabranio izvođenje njegovih pjesama Nenadu Jankoviću, poznatijem kao Nele Karajlić, i violinisti Stefanu Milenkoviću, do epiloga sudskih tužbi.

U saopštenju se navodi da se Karajliću i Milenkoviću "na intervenciju autora, menadžmenta i izdavača grupe 'Zabranjeno pušenje', zabranjuje svaki vid korištenja, i otkazuje pravo na javno izvođenje svih muzičkih autorskih djela čiji je vlasnik SOKOJ-ev autor Sučić".

"Bez ikakvog usmenog ili pismenog odobrenja Karajlić je u više navrata koristio brend i autorska djela 'Zabranjenog pušenja', da bi ta djela nezakonito ustupao u poslovnim transakcijama", kaže se u saopštenju.

Dodik: Šmit zloupotrijebio Savjet bezbjednosti - ostaje nelegalan

Dodik: Šmit zloupotrijebio Savjet bezbjednosti - ostaje nelegalan

Kako je navedeno, Karajlić je potpisivao ugovore u kojima se "lažno predstavljao kao potpuni vlasnik autorskih i fonogramskih prava", i drugim fizičkim i pravnim licima je "ustupao intelektualno vlasništvo koje mu zakonski ne pripada", pišu "Nezavisne".

Seksonov bend je ocijenio da je Karajlić na nezakonit i "na krajnje neukusan i neprimjeren način u saradnji sa Milenkovićem, vršio izmjene i prearanžiranje izvornih kompozicija 'Zabranjenog pušenja' u klasičnu formu".

Nova pravila ponašanja u Splitu: Kazne obuhvataju od povraćanja do građevinskih radova

Nova pravila ponašanja u Splitu: Kazne obuhvataju od povraćanja do građevinskih radova

Prema navodima "Zabranjenog pušenja", Karajlić je to radio "bez ikakvog prethodnog obavještavanja i odobrenja većinskih i legalnih autora, uz potpunu izmjenu originalnog duha i estetike dijela koje je koristio".

"Zbog svega navedenog 'Zabranjeno pušenje' i SOKOJ-ev autor Sučić povlače dozvolu za javno izvođenje svojih dijela, kako na teritoriji Srbije, tako i u inostranstvu", kaže se u saopštenju.

Iz Drine izvučeno tijelo žene

Iz Drine izvučeno tijelo žene

Kako je navedeno, zabrana važi "do epiloga sudskih tužbi za zaštitu članova i autora 'Zabranjenog pušenja' od zloupotreba imena, autorskih djela i nezakonitog ponašanja od strane bivšeg člana grupe Jankovića i organizatora koncerata koji ovakve programe promovišu".

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином