U amfiteatru Hercegovačke Gračanice

Završen festival klasične muzike u Trebinju

  • Извор: СРНА
  • 14.08.2023. 07:27

Završnim gala koncertom u amfiteatru Hercegovačke Gračanice večeras je u Trebinju završen peti ljetnji festival klasične muzike koji je okupio priznate profesore, kompozitore, muzičare, dirigente i studente sa prestižnih svjetskih univerziteta iz 21 zemlje.

Tokom festivala "Music and more summer fest" priređeno je osam koncerata, a osim u Trebinju, koncerti su organizovani u Čačku i Herceg Novom.

Osnivač i direktor festivala Tatjana Ranković rekla je da je veoma zadovoljna ovogodišnjim festivalom, da je priređeno mnogo divnih izvođenja, te da pripreme za naredni festival već počinju.

Ona je dodala da je bilo izazovno organizovati ovaj festival, budući da je mnogo različitosti jer su obuhvaćena orkestarska djela, kamerna muzika, solistička djela i slično.

Otvorena izložba

Otvorena izložba "Put ka slici" Mirjane Jukić

Rankovićeva je istakla da je trebinjska publika najbolja publika, izrazivši zahvalnost posjetiocima festivala, te navela da je muzičarima jako važno da se festival dopada publici.

"Ovo je stvarno postala jedna svetska scena u Trebinju", rekla je Rankovićeva.

Među priznatim učesnicima ovogodišnjeg festivala bio je i poznati francuski dirigent Paskal Vero, koji je istakao da je utisak o festivalu fantastičan, te da će se uvijek vratiti na ovaj festival.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)