Muško-ženski odnosi

6 tipova žena od kojih muškarci bježe

  • Izvor: Super žena
  • 08.11.2022.12:35

Muško-ženski odnosi su tema o kojoj se uvijek može razgovarati. Ipak, postoji jedno pitanje koje muči mnoge žene.

Zašto im je teško da nađu partnera sa kojim mogu da imaju kvalitetnu i srećnu vezu?

Psiholozi imaju svoje objašnjenje - postoje vrste ponašanja koje muškarci mogu da "podnesu", a postoje i one vrste ponašanja zbog kojih se plaše žena. Ovo su neki od tipova žena koje muškarci izbjegavaju:

Previše tajanstvene žene

Postoji izreka da "svaka žena treba da ima tajnu". Naravno, to je do određene mjere istina.

Ali kad žena počne da se ponaša previše misteriozno, a zatim nestane na nekoliko dana, bez ikakvog objašnjenja, ne javlja se na telefon ili u posljednjem trenutku odustane od dogovora, to nijedan samopouzdani muškarac neće tolerisati, čak i ako mu se ona sviđa.

Žene s previsokim zahtjevima i očekivanjima

Takva žena nikad se ne može u potpunosti zadovoljiti niti usrećiti. Ona će uvijek prebaciti odgovornost za svoj život i sve što joj se događa na partnera. 

Takođe, ako muškarac ne opravda njene nade i očekivanja, uslijediće vikanje i prebacivanje krivice. Kao što znate, neprestano nastojati da neko bude srećan i živeti prema nečijim očekivanjima je težak posao.

Stoga, muškarac takav odnos izbjegava.

Emocionalno nestabilne žene

Takve žene obično "od muve prave slona". One se ne hrane hljebom nego skandalima. Obično su prilično toksične jer isisavaju energiju i hrane se količinom emocija i živaca koje ljudi oko njih troše.

Što više takvih situacija stvaraju, to je bolje za njih. One mogu iznenada da puste suzu, a nakon nekoliko minuta mogu ponovo da se smiju kao da se ništa nije dogodilo.

Naravno, vrlo je teško imati blizak i dugoročan odnos s takvom osobom jer nije jasno šta se može očekivati od nje u sljedećem trenutku.

Žene koje omalovažavaju muškarca

Ove žene sve mogu da urade same i sve znaju bolje od drugih. Takve žene lako je prepoznati jer njihove fraze najčešće počinju s "Ja lično...", "Ja ću popraviti slavinu jer čini mi se da tebi ne ide...".

Isto tako, muškarci je obično primijete već na prvom "dejtu", kad nakon večere u restoranu odmah izjavi: "Platiću za sebe, ne želim da ti nešto dugujem".

Naravno, takve žene negdje duboko u duši takođe žele ljubav i brigu, žele da se opuste i prestanu sve da obavljaju same. Ali zbog nesrećnog iskustva u prošlosti, sada više ne vjeruju muškarcima i ne očekuju nikakvu pomoć od njih.

Naravno, ovakve žene mogu da se "zagriju", ali prije toga muškarac mora da bude spreman da prođe kroz fazu stalne devalvacije svega što čini za nju, nepovjerenja i odbijanja.

Vječito ljubomorne i željne kontrolisanja

Ovakva žena želi stalno da nadzire sve aspekte čovjeka kog već smatra svojom "imovinom": polazeći od onoga što njen partner treba da obuče, do toga s kojim prijateljima treba da se druži.

Istovremeno će biti ljubomorna na gotovo svaku ženu koja ga gleda ili koju on pogleda. Naravno, ovdje nema mjesta ličnom prostoru i vremenu, a normalan čovjek neće dozvoliti da ga neko tako ograničava.

Žene koje se stalno žale na sve

Takve žene uvijek imaju loš posao, cipele koje su neudobne, a što je najvažnije, ne mogu da upoznaju "Gospodina Savršenog".

Nakon razgovora s takvom ženom, muškarac ima osjećaj da je sama i nesrećna. Njena negativnost jednostavno će ugasiti njegovu želju za njom.

Tagovi: