Otkriva psihoterapeutkinja

Kako sačuvati ljubav u vezi na daljinu?

  • Извор: Агенције
  • 23.05.2023. 23:59

Za veze na daljinu čini se da postoji najviše predrasuda, poput onih da nemaju budućnost, da su bez intime, bez sadržaja, ili da tu nema prave ljubavi.

Ako nekog zaista zrelo volimo, da li ljubav zavisi od fizičke prisutnosti partnera?

S tim u vezi, psihoterapeutkinja Sofija Petković i Jelena Turielo, influenserka i digitalna kreatorka, bile su današnje gošće emisije "150 minuta" TV Prva.

Prema riječima psihoterapeutkinje, dosta napora i truda je potrebno da se održi regularna veza, a tek onda i veza na daljinu. A koji je razlog?

"Jer mi, kao bića, kojima je potrebna nežnost, to je potrebno stalno, svaki dan. Potreban nam je fizički kontakt. Mnogo truda je potrebno za običnu vezu, a tek onda i za vezu na daljinu. Kod veza na daljinu je sve intenzivirano, sve je to pojačano", kaže ona

Međutim, sa njenim mišljenjem nije saglasna influenserka i digitalna kreatorka Jelena Turielo, koja je u srećnom braku sa pomorcem.

"Pet godina smo bili u vezi i pet godina smo sada u braku", kaže ona i dodaje da su ponosni roditelji dvoje djece, prenosi superžena.

"Mnogo više kvalitetnog vremena moj muž provede tih nekoliko meseci kada je kod kuće sa decom, nego roditelji koji svoju decu viđaju svaki dan", tvrdi Turielo.


Тагови: