Otkriva psihoterapeutkinja

Kako sačuvati ljubav u vezi na daljinu?

 • Izvor: Agencije
 • 23.05.2023. 23:59

Za veze na daljinu čini se da postoji najviše predrasuda, poput onih da nemaju budućnost, da su bez intime, bez sadržaja, ili da tu nema prave ljubavi.

Ako nekog zaista zrelo volimo, da li ljubav zavisi od fizičke prisutnosti partnera?

S tim u vezi, psihoterapeutkinja Sofija Petković i Jelena Turielo, influenserka i digitalna kreatorka, bile su današnje gošće emisije "150 minuta" TV Prva.

Prema riječima psihoterapeutkinje, dosta napora i truda je potrebno da se održi regularna veza, a tek onda i veza na daljinu. A koji je razlog?

"Jer mi, kao bića, kojima je potrebna nežnost, to je potrebno stalno, svaki dan. Potreban nam je fizički kontakt. Mnogo truda je potrebno za običnu vezu, a tek onda i za vezu na daljinu. Kod veza na daljinu je sve intenzivirano, sve je to pojačano", kaže ona

Međutim, sa njenim mišljenjem nije saglasna influenserka i digitalna kreatorka Jelena Turielo, koja je u srećnom braku sa pomorcem.

"Pet godina smo bili u vezi i pet godina smo sada u braku", kaže ona i dodaje da su ponosni roditelji dvoje djece, prenosi superžena.

"Mnogo više kvalitetnog vremena moj muž provede tih nekoliko meseci kada je kod kuće sa decom, nego roditelji koji svoju decu viđaju svaki dan", tvrdi Turielo.


Tagovi:
 • 15:00 Tet a tet (R)

  Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti? Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

 • 16:00 Autošop magazin (R)

  Specijalna emisija posvećena automobilizmu i auto-industriji, aeornautici, digitalnim tehnologijama i saobraćaju. Sve što ste željeli da saznate o automobilima.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: The Paper/Novine (R) (12+)

  Serija 'Novine' hrvatska je kriminalistička serija u režiji Dalibora Matanića, a prema scenariju Ivice Đikić.

 • 17:50 Metar moga sela (R)

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice naše medijske kuće, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.