Po njihovom ili nikako

Ova četiri znaka ne vjeruju u kompromise u ljubavnim vezama

 • Izvor: B92
 • 12.03.2023.14:09

Oni nisu ti koji lako odustanu, iako znaju da se veza ne može u potpunosti razviti bez prilagođavanja, ali jesu oni partneri/ke koji ne vjeruju u uspostavljanje i poštovanje kompromisa u ljubavnim vezama.

Bik

Bikovi mogu da budu prilično odlučni i nepokolebljivi, čak i kada su u pitanju njihove veze. Kompromis može biti prilično težak za njih. Bik jednostavno voli da se stvari razvijaju onako kako oni to žele. Često unaprijed nepokolebljivo ulaze u situacije. Njihova tvrdoglavost obično uzrokuje da njihovi partneri prekinu komunikaciju.

Lav

Sa svojim ponosom Lav je težak partner za traženje kompromisa i sklapanje dogovora. Imaju različite metode rješavanja situacija, a protivljenje tim načinima može da učini da se osjećaju manje zadovoljnima. Lavovima je zapravo teško da tuđe potrebe stave ispred svojih. Čvrsto vjeruju u ono što misle i učiniće sve kako bi nahranili i održali svoj preveliki ego.

Škorpija

Škorpije imaju tendenciju da se drže svojih odluka, čak i kada se radi o romantičnim vezama. Obično je njihova tvrdoglavost posljedica njihove potrebe za stabilnošću i fobije od promjena, zbog čega teže postižu dogovore i kompromise. Nepokolebljivi su i ne mijenjaju svoje ideale ni zbog koga.

Vodolija

Vodolije su tvrdoglave. Vjeruju da su u odnosima jače i dominantnije zato što ostaju "čvrste" u rizičnim situacijama. Na taj način uspostavljaju kontrolu u svojoj zajednici, ne vodeći računa o partnerovim potrebama.

Zbog nespremnosti da promjene svoj pristup, oni takođe djeluju hladno i arogantno u odnosima, piše Pinkvilla.

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.