Španija

Postoje dvije vrste muškog "ponosa": Rastući i opadajući

 • Izvor: mondo
 • 14.03.2023.11:20

Španski naučnici nedavno su utvrdili da postoje dvije vrste muškog polnog organa, te se muškarci na osnovu toga dijele u dvije kategorije.

Prvi su oni koji imaju veliki "ponos" kada se nalazi u opuštenom stanju, a drugi oni koji ne mogu da se baš pohvale svojom alatkom van erekcije.

Međutim, prilikom iste oni dobijaju na veličini.

Ali, ne samo to! Španski naučinici su naveli i tačnu definiciju koja pomaže muškarcima da se svrstaju u određenu kategoriju.

Pa tako, oni čiji "ponos" poraste malo više od polovine, tačnije 56 odsto tokom erekcije, pripadaju grupi "ratućih" polnih organa, dok u "opadajuće" spadaju svi oni koji u uzbuđenom stanju porastu za 31 odsto, ali i manje.

Na osnovu toga, sada možete da otkrijete kojoj grupi pripadate.

Inače, prosječan muški polni organ poraste za 42 procenta kada iz opuštenog, prirodnog stanja prelazi u stanje erekcije, a većina muškaraca spada u tzv. sivu zonu između dvije gore pomenute kategorije.

Statistika kaže da 24 odsto mušakarca ima "rastuće", a 25 odsto muškaraca "opadajuće" penise.

Preostalih 51 odsto ne može da se svrsta ni u jednu od te dvije kategorije, piše "Daily Mail".

Istraživanje će biti predstavljeno na Kongresu Evropskog udruženja urologa u Milanu u Italiji, a vođa studije dr Alonso Isa istakao je da je u istom učestvovalo 225 muškaraca.

Prosječna veličina muškog polnog organa u studiji u opuštenom stanju bila je 10,6 cm, a pri erekciji 14, 4 cm.

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.