Ljubav

Tri razloga zašto ste još uvijek sami i šta možete učiniti da to promijenite

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 14.06.2022.16:38

Mnoge pripadnice nježnijeg pola koje su dugo bez emotivnog partnera bar s vremena na vrijeme postavljaju sebi pitanje zbog čega su same i zašto ne mogu da ostvare emotivnu vezu.

Iako miris slobode može da bude opijajuć, nekada zna i da negativno utiče na samopoštovanje i samopouzdanje.

Stručnjaci za ljubav i veze objašnjavaju da emotivno soliranje uglavnom nema veze sa vašim fizičkim izgledom, već da bi uzroke trebalo potražiti "na drugoj strani", piše "Yourtango".

1. Čekate da muškarac napravi prvi korak

Mnoge žene pasivno čekaju da im neko priđe, da muškarac napravi prvi korak, da ih pozove na sastanak… Smatraju da će izgubiti na ženstvenosti ukoliko se same odvaže da preuzmu inicijativu.

Ali, upozoravaju stručnjaci, biti pasivan i biti ženstven nije isto. Šta možete da izgubite ako pozovete na piće nekoga ko vam se dopada? U najgorem slučaju, možete da budete odbijeni, a to je znak da ne bi trebalo da gubite vrijeme sa tom osobom.

2. Nesvjesno privlačite pogrešne muškarce

Kad preuzmete pasivnu ulogu u muško-ženskim odnosima, viđaćete se samo sa muškarcima koji preuzimaju aktivnu ulogu. Tako ćete, na primjer, ako čekate da vam neko priđe, uspjeti da ugovorite izlazak isključivo sa muškarcima koji se ne ustručavaju da priđu ženama.

Među njima ima i onih koji su "kvalitetan materijal" za vezu, ali to je vjerovatno prije izuzetak nego pravilo.

3. Ne znate kako da budete proaktivni i ženstveni

Ovo se posebno odnosi na fizički atraktivne dame koje su ostvarile ciljeve u karijeri. Za mnoge muškarce ovakve žene predstavljaju "neosvojivu tvrđavu", pa odugovlače i oklijevaju da vas pozovu na sastanak iako im se dopadate.

Zato se možda i ne javljaju onda kada su najavili da će vas pozvati. Nervozni su i uplašeni da bi mogli da "uprskaju stvar", jer pred sobom imaju ženu čiji su kriterijumi previsoki.

Ovdje može da bude od pomoći vaša proaktivnost. Pokažite mu da ste zainteresovani za njega, flertujte neobavezno; to će mu uliti hrabrost da uradi ono što oboje priželjkujete, prenosi "Telegraf.rs".

Tagovi: