Ona uznemirena

Napravio listu svih svađa koje je imao sa ženom tokom 2021. godine

  • Izvor: 24sata.hr
  • 05.01.2022.14:49

"Moj muž ima popis svih svađa koje smo imali 2021. – uvijek je tako miran, sad se bojim da će se razvesti od mene", zabrinuta je žena.

Šta radite nakon svađe sa svojom drugom polovinom? Za neke ljude, to je savršen izgovor za ljutito trčanje, dok drugi više vole ćaskati sa svojim prijateljima uz piće.

Ali koja je to jedina stvar koju ne radimo? Ne dodajemo svađu na popis s detaljima svih naših drugih nesuglasica. Nažalost za jednu ženu, to je upravo ono što je radio njen muž - i razumljivo se osjeća potpuno 'šokirano' otkrićem.

U kolumni sa savjetima Dear Prudence, žena je svog partnera opisala kao vrlo pametnog i vrlo smirenog muškarca i rekla da se dobro slažu.

"Trenutno sam mama koja ostaje kod kuće i imamo divno dijete. Ja, kao i mnoge mame, osjećam da je mnogo mojih napora neviđeno, a to je rezultiralo svađom neku veče", priča ona. 

Ubrzo nakon razmirice, muž je otišao na sastanak i ostavio otključan računar. Nije bilo potrebno puno da ona pronađe popis svake svađe koju su imali, a koji je vodio godinu dana.

"Vodio je popis stvari za koje smatra da sam ga maltretirala, vremena kada se osjećao kao da je u pravu... sve je tu. Sve ovo vrijeme izričito sam ga pitala 'jesmo li dobro?' i on bi rekao da jesmo, ali... ima popis!", ispričala je. 

Nepotrebno je reći da ju je otkriće ostavilo u nezgodnoj situaciji - jer ako se suoči s njim, on će znati da je pregledavala njegove lične stvari.

Okrenuvši se kolumnistkinji i tražeći savjet za smjernice, dobila je prijedlog da se pozabavi svakim problemom na popisu - ali da ga izrazi na način da on ne sazna da je prebirala po njegovom računaru.

Dodala je i da postoje stvari oko kojih je oduvijek bila jako nesigurna i uvjerila se da mu to na primjer ne smeta.

"Iskreno, toliko sam zbunjena ovim. Šta da radim? Je li ovo područje razvoda?", pitala se.

Trudeći se da je razuvjeri, kolumnistkinja je rekla je da je popis vjerovatno samo 'dokumentacija' njegovih razmišljanja i znak da bi trebali težiti otvorenijoj komunikaciji, prenosi "The Sun".

Međutim, korisnici u komentarima nisu bili tako sigurni. Jedna je odgovorila:

"I ja sam bila udata za vrlo pametnog, vrlo smirenog čovjeka. Takođe je rekao da je sve u redu kad sam ga pitala. Ispostavilo se da ipak stvari nisu bile u redu, a nakon nekoliko godina držanja stvari pod tepihom, sve je izašlo na vidjelo. Spomenuo je stvari za koje tada nisam ni shvatala da su problem, a onda se razveo od mene", rekla je.

"Vaš supružnik koji vodi popis pritužbi protiv vas je ogromna crvena zastava, nema razloga da držite takav popis osim ako ga ne planirate upotrijebiti protiv druge osobe", dodao je drugi, prenosi "24sata.hr".

Tagovi: