Objavljen video

Pogledajte dirljivi susret majke i sina nakon 30 godina

 • Izvor: Kurir
 • 02.03.2023.10:06

Zdenka Mijailović juče je prvi put poslije 30 godine srela svog sina Miloša.

Sina Miloša joj je oduzeo Centar za socijalni rad daleke 1992. godine. Zdenka je tada otišla u Njemačku u potrazi za boljim životom za sebe i svoju porodicu, međutim, nije mogla odmah da dovede Miloša.

"Kad je imao dvije godine ostao je sam i popeo se na sims na 7. spratu. Komšije su to vidjele. Jedan komšija je ušao i spasio ga da ne padne. Neko je to prijavio Centru za socijalni rad pa su ga uzeli i dali na usvajanje", ispričala je Zdenka i navodi da nikada nije uspjela da sazna ko su usvojitelji njenog sina.

Tužna majka, koja decenijama živi u Francuskoj, napisala je u međuvremenu knjigu "Osuđena" sa nadom da Miloš nekada sazna istinu.

"Počela sam da je pišem za sebe, ali sam zbog njega htjela da objavim kako bi je pročitao jer ne bih mogla sve to da mu ispričam po redu i da vidi da li želi kontakt. Knjiga je došla do njega i pročitao je u jednom danu", rekla je Zdenka gostujući u Novom jutru na TV Pink.

Ponovni susret sa sinom nazvala je sudbinom.

"Rođaka po biološkom ocu došla do njega i dala mu informacije o meni. On me je tražio i vjerovatno je pronašao profil mog drugog sina i tako je nastala konverzacija porukama", rekla je Zdenka.

Zdenku je međutim čekalo veliko iznenađenje jer je Miloš bio u studiju i čekao da se pojavi. Prišao je iznenada sa ružom i snažno zagrlio majku koja je jedva uspela da dođe do daha od uzbuđenja.

"Nisi ti ništa kriva. Sve je u redu. Važno da si ti meni živa i zdrava", rekao joj je Miloš trudeći se da ne zaplače.

"Hvala ti mnogo", odgovorila mu je Zdenka i naslonila glavu na njegove grudi dok su joj ruke podrhtavale.

Miloš je rekao da je slušao loše priče o svojoj majci.

"Ja ne osuđujem nikog. Osuđujem kad majka ostavi dijete ispred kontejnera. Ja sam pristao na susret. Želim da je upoznam i vidim kakva je osoba", ispičao je Miloš.

Zdenka je otkrila da je i ona usvojena već pri izlasku iz bolnice.

"Imala sam sreće da me je usvojila osoba koja je bila više nego majka. Preminula je te 1992. godine kada sam ja otišla u Njemačku. Miloš je imao lijepu sudbinu sa majkom koja ga je usvojila. U knjizi 'Osuđena' opisujem cjelokupnu golgotu koju sam preživela", rekla je Zdenka ranije za "Kurir".


Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.