Pomogli joj humani ljudi

Rodila kćerku u šezdesetoj godini, otac pobjegao

 • Izvor: Kurir
 • 10.01.2023. 14:12

Novopazarka Atifa Ljajić koja je svoj životni san da postane majka ostvarila u šezdesetoj godini mnoge je oduševila svojom željom i hrabrošću.

Tada je o njoj pisao cijeli region, a našla se i u svjetskim medijima. Nakon toga počela je njena borba sa samohranim roditeljstvom, jer je suprug napustio ubrzo nakon što se kćerka rodila. Iznajmljeni stan u kojem je živjela sa svojom kćerkom bio je preskup za njena skromna primanja.

Zahvaljujući dobrim ljudima, ona više ne mora da brine o krovu nad glavom. Tragom informacije da su se javili donatori koji će doživotno plaćati kiriju ekipa Kurira je posjetila Atifu i njenu petogodišnju kćerku.

"Ko god hoće neka reaguje kako god hoće. Meni se želja ispunila, dobila sam zdravo i pravo dijete. Bivši suprug je priznao dijete, ali poslije više nije htio da živi sa nama, dođe u vrtić da ga vidi, a sa mnom ne govori”pričao ona.

Bez ikakvih prihoda morala je sama da se snalazi, pomogli su joj dobri ljudi.

"Hvala svima koji su pomogli. Neki su ljudi dolazili davali 100, neki 50 evra i to mi je mnogo pomoglo", rekla je.

Sa svojim skromnim prihodima jedva je plaćala dažbine.

"Stalno sam morala da se selim. Kćerku u jednu ruku, u drugoj ruci stvari. Nije bio niko tu da mi pomogne", rekla je.

Ova priča je mnoge rastužila. Posredstvom humanih ljudi, javila se žena koja je rekla da želi da joj pruži stan i da će plaćati kiriju.

"Bilo mi je mnogo milo, obradovala sam se. Najviše na svijetu željela bih da mogu kćerki da kupim stan", otkrila je Atifa.

(Foto: Printscreen/Kurir)

Tagovi:
 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.