Велика одговорност

Родитељи би требали до 18. године ово да науче своју дјецу

 • Извор: Индекс
 • 22.02.2024. 07:35

Родитељство је велика одговорност која обликује не само садашњост већ и будућност наше дјеце.

Развијање вриједних животних лекција оспособљава их за вјештине и отпорност потребне за сналажење у животним изазовима. Лекције које би родитељи требало да науче дјецу прије него што постану одрасли су:

Изградња повјерења и интегритета

Учење дјеце важности истине почиње њиховим примјером поштења. Показујући искреност у својим дјелима и ријечима, родитељи његују темеље повјерења и аутентичности код своје дјеце.

Његовање добрих манира

Рано излагање добрим манирама повећава друштвену интелигенцију и његује љубазност и поштовање према другима. Родитељи имају кључну улогу у моделирању пристојног понашања и његовању емпатије и поштовања код своје деце.

Развијање здравих навика

Образовање дјеце о исхрани поставља основу за доживотно здравље и благостање. Промовишући уравнотежене оброке и здраве навике у исхрани, родитељи оснажују своју дјецу да доносе информисане одлуке и дају приоритет свом физичком здрављу.

Прихватање различитости и достојанства

Учење дјеце да поштују себе и друге је од суштинског значаја за његовање емпатије и прихватања. Кроз међусобно поштовање, дјеца његују позитивне односе и доприносе хармоничном друштву.

Достојанствено прихватање пораза

Научити како да се носите са разочарењима и неуспјесима је од суштинског значаја за лични раст. Родитељи могу својој дјеци да усаде вриједност отпорности, охрабрујући их да прихвате неуспјех као прилику за учење и да истрају у суочавању са недаћама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  'Емисија: Бизнис клуб

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.