Mama, nisi kriva

Susret Zdenke i njenog sina Miloša nakon 30 godina dirnuo region

 • Izvor: Agencije
 • 01.03.2023.14:32

Zdenka Mijailović, autorka knjige "Osuđena" živi u Nici i ima pet sinova, a jednog nije vidjela od njegove druge godine života. Upravo je to bio motiv za pisanje knjige - da on sazna istinu.

"To je bio glavni motiv da objavim knjigu. Počela sam da je pišem za sebe, ali sam zbog njega htjela da objavim kako bi je pročitao jer ne bih mogla sve to da mu ispričam po redu, da vidi da li želi kontakt. Knjiga je došla do njega i pročitao je u jednom danu", priča Zdenka.

Kako kaže sin ju je pronašao preko društvenih mreža, gdje je komunikacija započeta i prekinuta.

"Živjeli smo u Njemačkoj, a Miloš je ostao u Zemunu. U nekom trenutku se našao sam u prostoriji kada je imao dvije godine, popeo se na sims na 7. spratu, komšije su to vidjele. Jedan komšija je ušao i spasio ga da ne padne. Neko je to prijavio Centru za socijalni rad, uzeli su ga i dali na usvajanje", ispričala je Zdenka.

Ona kaže da je o svemu obavijestio bivši suprug, preko telefona.

"Mislila sam da će sve srediti kada se vratim, ali nikada nisam dobila informaciju ko su usvojitelji", istakla je ona, prenosi "Pink".

Zdenka nije znala da će sada uživo u "Novom jutru" poslije 30 godina prvi put vidjeti sina.

Miloš joj je pao u zagrljaj, rekao da ona ništa nije kriva i da mu je važno samo da je živa i zdrava.

"Mama, nisi ti ništa kriva, smiri se", rekao je Miloš pokušavajući da umiri Zdenku koja se gušila u suzama.

"Javila se osoba, ispričala priče o ženi koju nikad nisam vidio. Neću da kažem šta je sve govorila, a govorila je kao da mrzi. Ja ne osuđujem nikog, osuđujem kad majka ostavi dijete ispred kontejnera. Ja sam pristao na susret, želim da je upoznam i vidim kakva je osoba", ispičao je Miloš.

Na pitanje o tome zašto je prošlo 30 godina, majka odgovara da je u šoku.

"Ne mogu da opišem, ovo nisam očekivala. Ja ovo ne mogu da opišem kako se osjećam. Prošlo je 30 godina, pronašao me je, sin srednji je objavio na moj rođendan sliku i čestitao mi je rođendan. Meni je stigla poruka od Miloša: 'Prvi put vidim kako mama izgleda'", rekla je i dodala:

"Ja ga ne bih pritiskala za susret. Sve što bude želio biće tako, niko njega nikad nije zaboravio. Nisam pritiskala ni kad smo uspostavili prvi kontakt, htjela sam da prvo pročita knjigu. Miloš nije upoznao biološkog oca, a nisam ni ja".

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.