ATV

Mama, nisi kriva

Susret Zdenke i njenog sina Miloša nakon 30 godina dirnuo region

 • Извор: Агенције
 • 01.03.2023. 14:32

Zdenka Mijailović, autorka knjige "Osuđena" živi u Nici i ima pet sinova, a jednog nije vidjela od njegove druge godine života. Upravo je to bio motiv za pisanje knjige - da on sazna istinu.

"To je bio glavni motiv da objavim knjigu. Počela sam da je pišem za sebe, ali sam zbog njega htjela da objavim kako bi je pročitao jer ne bih mogla sve to da mu ispričam po redu, da vidi da li želi kontakt. Knjiga je došla do njega i pročitao je u jednom danu", priča Zdenka.

Kako kaže sin ju je pronašao preko društvenih mreža, gdje je komunikacija započeta i prekinuta.

"Živjeli smo u Njemačkoj, a Miloš je ostao u Zemunu. U nekom trenutku se našao sam u prostoriji kada je imao dvije godine, popeo se na sims na 7. spratu, komšije su to vidjele. Jedan komšija je ušao i spasio ga da ne padne. Neko je to prijavio Centru za socijalni rad, uzeli su ga i dali na usvajanje", ispričala je Zdenka.

Ona kaže da je o svemu obavijestio bivši suprug, preko telefona.

"Mislila sam da će sve srediti kada se vratim, ali nikada nisam dobila informaciju ko su usvojitelji", istakla je ona, prenosi "Pink".

Zdenka nije znala da će sada uživo u "Novom jutru" poslije 30 godina prvi put vidjeti sina.

Miloš joj je pao u zagrljaj, rekao da ona ništa nije kriva i da mu je važno samo da je živa i zdrava.

"Mama, nisi ti ništa kriva, smiri se", rekao je Miloš pokušavajući da umiri Zdenku koja se gušila u suzama.

"Javila se osoba, ispričala priče o ženi koju nikad nisam vidio. Neću da kažem šta je sve govorila, a govorila je kao da mrzi. Ja ne osuđujem nikog, osuđujem kad majka ostavi dijete ispred kontejnera. Ja sam pristao na susret, želim da je upoznam i vidim kakva je osoba", ispičao je Miloš.

Na pitanje o tome zašto je prošlo 30 godina, majka odgovara da je u šoku.

"Ne mogu da opišem, ovo nisam očekivala. Ja ovo ne mogu da opišem kako se osjećam. Prošlo je 30 godina, pronašao me je, sin srednji je objavio na moj rođendan sliku i čestitao mi je rođendan. Meni je stigla poruka od Miloša: 'Prvi put vidim kako mama izgleda'", rekla je i dodala:

"Ja ga ne bih pritiskala za susret. Sve što bude želio biće tako, niko njega nikad nije zaboravio. Nisam pritiskala ni kad smo uspostavili prvi kontakt, htjela sam da prvo pročita knjigu. Miloš nije upoznao biološkog oca, a nisam ni ja".

Тагови:
 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.