Домаћа пилећа супа је провјерени кулинарски ас, али да бисте сваки пут одушевили потребно је да користите и домаће резанце. Иако се често вјерује да их је тешко правити и да је за њих потребна и машина, сада вам доносимо рецепт по коме ћете уз свега 4 састојка успјети да направите праве домаће резанце.
Потребно је:
2 јајета
250 грама глатког брашна
2 кашике млијека
1 кашичица соли
У већу чинију ставити јаја, брашно, млијеко и со. Рукама (или миксером с наставком за тијесто) умијесити глатко тијесто. Мијесити до 10 минута док не постане еластично и без грудвица. Оставите тијесто да одмори до 10 минута на собној температури, непокривено.
Побрашнити радну површину, па оклагијом развући тијесто на дебљину од око пола центиметра. Током развлачења, повремено окретати тијесто. Сјецкајте тијесто на танке траке уз помоћ ножа или резача за пицу, у жељеној ширини. Одмах их користити, а ако их осушите можете их имати и за наредна кувања.