Хладна супа од краставаца инспирисана је шпанским гаспаћом, припрема се од свјежих краставаца и не кува се.
Када се температуре у термометру подигну изнад 35 степени желимо освјежавајућа и хладна јела око којих не морамо превише да се трудимо.
Ова хладна супа од свјежих краставаца савршен је избор. Уз добар блендер или сјецкалицу поврћа може се спремити за мање од пет минута, пише Пун куфер.
Послужите је као хладно предјело или међуоброк у врући летњи дан.
Састојци:
600 г свјежих краставаца
150 г грчког јогурта
3 гранчице свјеже нане
1 лимета
шака свјежег влашца
со и бибер по жељи
Припрема:
Огулите краставце, очистите коштице и насјецкајте на коцке.
Убаците их с грчким јогуртом у сјецкалицу поврћа или блендер и претворите у густу супу.
У блендер додајте и свјеже зачинско биље и сок једне лимете. Посолите и побиберите по жељи. Послужите хладно.