ATV

Савјет

Чисти прозоре боље него било које средство: Није ни сирће ни сода бикарбона

  • Извор: Агенције
  • 25.11.2023. 06:00

Kорисници друштвених мрежа тврде да овај трик стварно "ради" и да прозори блистају, па га испробајте.

Није у питању ни сирће ни сода, већ нешто сасвим друго, а изненадићете се шта - црни чај.

Госпођа Хинч, која је на друштвеним мрежама прозвана "краљицом чишћења", тврди да је управо овај напитак најефикаснији у чишћењу, а како кажу, резултати су фантастични.

Зашто црни чај чисти прозоре толико ефикасно?

Наводи се да је за то заслужан његов састав, односно танинска киселина која може да уништи и најтврдокорније наслаге прљавштине и масноће. Многа средства их само размажу по стаклу, али то није случај са црним чајем.

Пратиоци госпође Хинч саставили су темељан водич за чишћење прозора. Kако кажу, не треба вам ни сунђер, ни крпа. Са чајем је најбоље чистити новинама, а након што их орибате, прозоре само исперите врућом водом.

На који начин црни чај дјелује и чисти прозоре - детаљно упутство

Најприје почните уклањањем прашине са оквира прозора. Исто ово урадите и са ролетнама, а ако имате завјесе, прије чишћења их обавезно скините и оперите. Уколико на прозорима имате комарник, скините га, па пребришите мокром крпом и осушите. Док се то суши, пешкиром оперите спољну страну стакла и оквира. Попрскајте средством за чишћење прозора и црним чајем који сте охладили и ставили у боцу са распршивачем. Новинама или крпом од микрофибера пребришите прозоре од врха до дна.

Бришите док стакло не буде скроз чисто и сјајно. Посљедња два корака поновите и на спољној страни прозора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: