Неизоставан симбол касног прољећа и раног љета су јагоде, а уз додавање једног састојка можете им поправити укус.
Наиме, не дешава се увијек да јагоде буду једнако слатке и укусне како очекујете, па ту до изражаја долази необичан, али изузетно ефектан додатак.
Умјесто да додате шећер или шлаг, корисно је да додате неколико капи квалитетног балзамико сирћета. Ово сирће појачава природну слаткоћу јагода, чинећи да имају интензивнији и пунији укус.
Киселост балзамика не прекрива укус воћа, већ га уравнотежује и наглашава његове природне ароме. Балзамико сирће има ниску пХ вриједност што значи да је прилично кисело. Та киселост помаже да се ћелије у јагоди разграде, ослобађајући више природних сокова и шећера док их жваћете.
Овај процес омогућава вашем језику и мозгу да региструју богатији и заокруженији укус, што често ствара утисак да су јагоде слађе него што заправо јесу.
Уколико желите да додатно појачате овај ефекат, савјетује се да додате и прстохват соли. Мала количина соли додатно наглашава слаткоћу и дубину укуса балзамика стварајући комплекснији и пријатнији гастрономски доживљај, преноси Кликс.