Dva trika uz koja se hljeb više nikada neće mrviti

  • 01.04.2021. 20:29

Hljeb je omiljena namirnica, postoji toliko ukusnih vrsta, a iako nutricionisti kažu da s hljebom ne bi trebalo pretjerivati, mnogi od nas svakodnevno ga imaju na trpezi.

Svako bi trebalo da zna da napravi domaći hljeb, jer on nema aditive, ali čak i kada kupovni hljeb donesete kući, postoji česta "boljka" - kako spriječiti da se on mrvi?

Određene vrste hljeba jednostavno su "u ratu" s noževima, ili će se mrviti do besvijesti pa ćete morati da kupite mrvice po cijeloj kuhinji, ili će ih nož izgnječiti jer su iznutra previše meki.

Profesionalni pekari kažu, postoje dva načina da riješite ovaj problem. Prvi je da hljeb okrenete naopačke!

Donju stranu hljeba postavite gore, i sijecite odatle, biće lakše jer je hljeb tu kompaktniji. Okolo će "letjeti" manje mrvica!

Drugo rješenje, pogodnije za hljebove koji su meki iznutra, ali spolja veoma krckavi, je da hljeb postavite na stranu. Sječenje po kraćoj liniji daće vam veću kontrolu pokreta i dobićete ravnomjerno isječene kriške, bez pretjeranog mrvljenja ili gnječenja.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.